Buszos zarándokutat szerveznek

Népszerű ajánlatok

A móri katolikus egyházközségtől kaptuk alábbiakat:

“Kedves Testvérek!

Ebben az évben május 21-én ünnepeljük a móri és pusztavámi katolikus hívek Celldömölki fogadalmi zarándoklatának 270. évfordulóját. Őseink gyalogos zarándoklatát felváltotta a vonatos, autóbuszos, 23 éve a kerékpáros zarándoklat és újra éled a gyalogos is.

Az utóbbi évtizedekben autóbusszal zarándokoltak a legtöbben és szép hagyomány volt a Celldömölki vasútállomásnál a kerékpáros zarándokokkal való találkozás, majd zarándok kereszttel mentek a kegytemplomhoz és közösen énekelve vonultak be a fogadalmi szentmisére.

Sajnos, ez a szép hagyomány megszakadhat, mert szomorúan tapasztaljuk, hogy eddig kevesen jelentkeztek az autóbuszos zarándoklatra. Ha nem lesz elegendő létszám, nem tudjuk elindítani a buszt és nem lesznek buszos zarándokok.

Szeretnénk bíztatni a jelentkezést mindazoknak, akik korábbi években is velünk zarándokoltak és azokat is, akik szeretnék ezt szép hagyományt megismerni- imádságos lelkülettel velünk tartani a Celli Szűzanyához.

Az autóbusz május 21-én, reggel 7 órakor indul a Kapucinus térről.

Jelentkezni a 3600 Ft-os részvételi díj befizetésével Buderer Ferencnénél (06 30 238 4752) vagy a plébániairodán lehet május 17-e, szerdáig.

Grüll Józsefné”

Írj Te először kommentet "Buszos zarándokutat szerveznek"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*