Forradalmi kezelések a BMM-től: a Csípő- és térdprotézis műtétek alternatívái

Népszerű ajánlatok

Csípő- és térdprotézis alternatívák a BMM-ben. Egyedi kezelési terv, modern terápiák a fájdalom csillapításáért és a jobb mozgásfunkciókért. +36 22 200 535

A BMM kimagasló színvonalat képvisel a nagyizületi protetika terén. Nemzetközileg is elismert szaktudással rendelkező orvosaink a mozgásszervi problémákat az elérhető legmodernebb módszerekkel gyógyítják. Ennek a gyógyításnak szerves részét képezik a csípő– és térdprotézis beültetések, amelyeket kettős specialista műtéttel végzünk.

De mi történik, ha a páciensnek még nincs teljesen elkopva az ízülete és eltolható a műtét? Vagy egyszerűen nem szeretné a protetizálást és alternatív megoldásokat keres?

A BMM-nek erre is van megoldása!

Modern kezelések a csípő- és térdprotézis helyett

A BMM a csípő– és térdízületi kopás kezelésére modern, műtéti beavatkozást nem igénylő módszereket is kínál. Ezek az úgynevezett konzervatív megoldások.

A klasszikus konzervatív terápia olyan elemeket tartalmaz, mint a gyógyszeres kezelés, a gyógytorna, illetve az egyéb fizio- és fizikoterápiás eljárások. Ezek segíthetnek többek között a gyulladás és a fájdalom csökkentésében, az izomerő növelésében, a mozgástartomány javításában, valamint az ízületi terhelés mérséklésében.

Természetesen az említett módszerekkel remek eredményeket lehet elérni, de előrehaladott ízületi kopás esetén már nem tudnak jelentős és tartós megoldást nyújtani. Ekkor jöhetnek szóba olyan innovatív terápiás kezelések, amelyek a legmodernebb orvostudományi vívmányokat használják alapul.

Mi segíthet, ha nem a csípő- és térdprotézis beültetés?

Előrehaladott ízületi kopás és gyulladás diagnózisánál sokszor a csípő- és térdprotézis beültetés kerül szóba. Ez általában a fent említett konzervatív kezelések hatástalansága okán merül fel, mint remek alternatíva. A protézis valóban nagyszerű választás – tartós és viszonylag gyors megoldást kínál a panaszok megszüntetésére.

A mai modern, viharos gyorsasággal fejlődő világunkban a rendkívül magas minőségű csípő- és térdprotézisek mellett olyan innovatív módszerek is a páciensek rendelkezésére állnak, amelyek műtét nélkül adnak megoldást a problémára.

Természetesen van az az állapot, amikor elkerülhetetlen a protetizálás, de az ízületi betegségek bizonyos szakaszában modern terápiás módszerekkel is tudjuk segíteni a páciensek gyógyulását. Ezek az eljárások elkerülhetővé vagy akár évekkel eltolhatóvá teszik az ízületi protetizálást.

Lássuk melyek ezek a modern kezelések:

  • Hialuronsavas injekció: A hialuronsav javítja az ízületi folyadék viszkozitását és segíti az ízületek sima mozgását. Ezáltal jelentősen javulhat a páciensek mozgásképessége, különösen az osteoarthritisben szenvedők esetében.
  • PRP terápia: A páciens saját vérplazmájából nyert, vérlemezke-dús plazma az alapja. Elősegíti a sérült ízületek és szövetek természetes gyógyulási folyamatát, mivel a páciens saját vérlemezkéit használják a gyulladás és a fájdalom csökkentésére.
  • LIPOGEMS ® őssejt terápia: A páciens saját zsírszövetéből nyert őssejteket kerülnek felhasználásra a sérült vagy beteg szövetek regenerálása és gyógyítása érdekében.

Amint az jól látható, számos gyógymód áll a modern orvostudomány szolgálatára, amelyek kitágítják a gyógyítási lehetőségeket. Ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy a páciens állapota is nagyban befolyásolja az alkalmazandó terápiát. 

A BMM szakemberei egyéni konzultáció keretében készítenek személyre szabott kezelési tervet, figyelembe véve a páciens életkorát, általános egészségügyi státuszát, valamint a problémás ízület állapotát.

Miért jó a hialuronsavas kezelés?

A hialuronsavas kezelés népszerűségének oka, hogy ez egy viszonylag egyszerű, mégis hatékony módszer a fájdalom csökkentésére és az ízületek mozgékonyságának javítására. A hialuronsav természetes összetevője a szervezetünknek, különösen az ízületek szinoviális folyadékának, ami mérsékli a csontok közötti súrlódást, ezáltal javítja az ízületi funkciókat.

Az ízületi kopás során a hialuronsav termelődése visszaesik, ami a folyadék viszkozitásának csökkenéséhez és az ízületek fokozott kopásához vezethet. A hialuronsav ízületbe való juttatásával pótolni lehet ezt a hiányt. Így könnyedén támogatható az ízületi folyadék tulajdonságainak helyreállítása, ami mérsékli a fájdalmat és javítja a mozgékonyságot. A hialuronsav bizonyos mértékben gyulladáscsökkentő hatással is bír, ami segíthet az ízületi gyulladás enyhítésében.

A hialuronsav további előnyei közé tartozik, hogy a kezelés viszonylag gyors és minimálisan invazív. Az eljárás után a páciens általában rövid időn belül visszatérhet a megszokott tevékenységeihez.

Továbbá kevesebb mellékhatással kell számolnia, mint néhány más ízületi kezelés esetén. Azonban fontos megjegyezni, hogy a hialuronsavas kezelés nem mindenkinél egyformán hatékony. Néhány esetben nem hozza a várt eredményeket, illetve az ízületi kopás előrehaladott stádiumában kevésbé lehet hatásos. Ezért a BMM szakemberei alapos diagnosztikai vizsgálatokat végeznek, hogy biztosak legyenek, ez a páciens számára legmegfelelőbb kezelési forma.

A pozitívumoknak hála a hialuronsavas injekció (különösen a csípő- és térdízületi betegségeknél) egyre népszerűbb alternatíva a csípő- és térdprotézis beültetés megelőzésére.

Mit érdemes tudni a PRP szérumterápiáról?

A PRP terápia egyre elterjedtebb az ízületi kopás kezelésében. Ez az eljárás a páciens saját vérplazmájának felhasználásával történik.

A PRP kezelés során a páciens véréből nyerik ki a vérlemezkéket és a plazmát. Ezt követően a koncentrált vérlemezke-dús plazmát visszajuttatják a sérült területre, általában injekció formájában. A kezelés célja, hogy elősegítse a sérült ízületi szövetek regenerálódását, ezzel csökkentve a fájdalmat és javítva az ízület funkcióit.

A PRP szérumterápia előnyei közé tartozik, hogy minimális a kockázata, hiszen a páciens saját vérét használják, így elkerülhető a fertőzés és az allergiás reakció. A kezelés nem igényel hosszú kórházi tartózkodást, a páciens rövid időn belül visszatérhet a mindennapi tevékenységeihez.

A terápia alkalmazása előtt a BMM szakemberei alapos, előzetes vizsgálatot végeznek, csakúgy, mint a hialuronsav esetében.

Fontos meggyőződjenek arról, hogy a páciens számára ez a kezelési forma a legmegfelelőbb. Bár a PRP terápia ígéretes eredményeket mutatott a klinikai vizsgálatokban, nem mindenkinél biztosítja a hosszú távú megoldást, és nem minden páciens számára jelent ideális megoldást.

A kezelés után a páciensnek rendszeresen ellenőrzéseken kell részt vennie, és ajánlott a megfelelő gyógytorna és egyéb kiegészítő terápiák alkalmazása is, a lehető legjobb eredmények elérése céljából.

Amennyiben érdekli a szérumterápia keresse Prof. Dr. Lacza Zsombor PhD. ortopéd-traumatológus szakorvost. 

Mi a LIPOGEMS ® őssejt terápiás kezelés?

A LIPOGEMS® őssejt terápia egy forradalmi és innovatív módszer az ízületi kopás kezelésében, amely egyre nagyobb figyelmet kap a modern orvostudományban. Ez az eljárás a páciens saját zsírszövetéből nyert őssejtek felhasználásán alapul, ami egy minimálisan invazív és egyre népszerűbb alternatíva az ízületi betegségek orvoslásában.

A LIPOGEMS® kezelés lényege, hogy a páciens saját testéből – általában a has vagy a comb területéről – kis mennyiségű zsírszövetet vesznek, melyet egy speciális eljárás során feldolgoznak. Ebben az eljárásban a zsírszövetből őssejteket és egyéb regeneráló sejteket nyernek ki. Ezek a sejtek különleges regenerációs képességekkel rendelkeznek, amik elősegíthetik a sérült vagy beteg szövetek gyógyulását. A kinyert sejteket aztán visszajuttatják a páciens testébe, közvetlenül az érintett ízületi területre.

Az eljárás célja, hogy segítse a sérült szövetek regenerálódását, javítsa az ízületek mozgékonyságát, és csökkentse a fájdalmat. A LIPOGEMS® kezelés különösen ígéretes azok számára, akiknek ízületi problémái vannak, de szeretnék elkerülni a nagyobb műtéti beavatkozásokat, vagy akiknél más terápiák nem hoztak megfelelő eredményt.

Fontos megjegyezni, hogy bár a LIPOGEMS® sok esetben ígéretes eredményeket mutatott, ez a módszer nem mindenkinél egyformán hatékony. A kezelés sikeressége nagyban függ a páciens egyéni állapotától és az ízületi kopás mértékétől.

Összességében a LIPOGEMS® őssejt terápiás kezelés egy modern és innovatív megközelítést kínál az ízületi betegségek gyógyításában. Ezáltal lehetőséget teremtve a páciensek számára a hosszú távú javulásra és az életminőség javítására, kevés mellékhatással és minimális kockázattal.

Amennyiben érdekli a LIPOGEMS® őssejtterápia keresse Dr. Molnár Szabolcs Ph.D. ortopéd-traumatológus főorvost. 

Írj Te először kommentet "Forradalmi kezelések a BMM-től: a Csípő- és térdprotézis műtétek alternatívái"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*