Csípőprotézis Nyílt Nap Veszprémben

Népszerű ajánlatok

Hogyan zajlik a csípőprotézis beültetés? Mikor van szükség csípőprotézis műtétre? Hogyan lehet felkészülni a beavatkozásra? Mire kell számítani a csípőprotézis műtét után?

A nyílt napra az alábbi linkre kattintva tud jelentkezni: https://drpinterlaszlo.hu/csipoprotezis-nyilt-nap/

Az orvostudomány és a technológia gyors fejlődésének köszönhetően a csípőízületi protetika is szintet lépett az elmúlt évtizedekben. A minőségi előrelépés látványos mind az alkalmazott műtéti technika, mind a beültetett protézis-rendszerek tekintetében. A nagyízületi protetikában jártas és tapasztalt ortopéd-traumatológus szakorvosaink ma már kifejezetten lágyrész kímélő műtéti technikával, valamint a legmodernebb, és kiváló minősítéssel rendelkező protézis implantátumokkal gyógyítanak. A beültetett csípőízületi protézis gyakorlatilag azonnal pótolja az eredeti, károsodott csípőízület funkcióját, emellett pedig sokkal gyorsabb és fájdalommentesebb rehabilitáció válik lehetővé.

Orvosaink két típusú csípőprotézis műtétet végeznek: csípőprotézis beültetést és csípőprotézis revíziót. Protézis beültetés esetén az eredeti emberi csípőízület protézissel való helyettesítése történik. Protézis revízió esetén pedig egy korábban beültetett csípőprotézis újra cserélése valósul meg.

A csípőprotézis beültetése legtöbb esetben krónikus csípőízületi panasz, csípőízületi porckopás esetén jön szóba. Ilyenkor a páciens fájdalmán a konzervatív kezelés már nem képes enyhíteni, illetve az a mindennapos tevékenységeit is megakadályozza.

A beavatkozás előtt érdemes a lehető legtöbb információt beszerezni. A műtétre való felkészülés nagyon fontos, amelyben a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Nyílt Napjai hasznos támogatást nyújtanak.

Veszprémi nyílt napunkon személyesen teheti fel kérdéseit csípőprotézis specialista szakorvosainknak és a műtét utáni rehabilitációt segítő gyógytornászunknak. Jöjjön el és tudjon meg mindent, amit a csípőprotézisről szeretne!

Hogyan zajlik a Csípőprotézis Nyílt Nap

A csípőprotézis nyílt napon személyesen kérdezhet a műtétet végző szakorvosoktól. Továbbá megismerkedhet a műtétben és a rehabilitációban résztvevő csapat többi tagjával is.

 •         Az ingyenes online regisztrációt követően jöjjön el személyesen Veszprémbe, a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér termébe.
 •         A program során előadásokat hallgathat tapasztalt szakértőinktől. Részletes és teljes képet kaphat a műtétre való felkészülésről, magáról az operációról, valamint a beavatkozást követő rehabilitációról.
 •         Az előadás után felteheti kérdéseit a műtétet végző ortopéd szakorvosoknak, valamint az aneszteziológusnak, az ápolónak és Juhász Kamilla gyógytornász terapeutának.
 •         Lehetőség van várakozás nélküli csípőprotézis szakorvosi konzultációra és leletei átbeszélésére is Dr. Pintér László ortopéd főorvossal és Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd-traumatológus szakorvossal.
 •         A beszélgetést követően bejárhatja a magánkórházat, ahol sor kerül a műtétre.

Kiket várunk a Nyílt Napra?

A nyílt napunkon való részvétel kortól és nemtől függetlenül bárki számára lehetséges.

Várunk mindenkit,

 •         akinek csípőproblémája van és a konzervatív kezelések már nem hoznak megfelelő eredményt,
 •         aki szeretne megismerkedni a műtétet végző orvossal, szakmai csapattal,
 •         aki nem szeretne az állami ellátásban akár éveket várni az operációra,
 •         aki búcsút intene a fájdalmaknak, korlátozott mozgásnak és boldogan játszana az unokákkal.

Hol lesz a Csípőprotézis Nyílt Nap?

Csípőprotézis Nyílt Napunk veszprémi helyszíne:

8200 Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2.

Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér

Mi az esemény időpontja?

Az esemény pontos időpontja 2023. március 3. péntek 10:00

A program várhatóan befejezése: 12:00

Csak Veszprémben tartunk Nyílt Napot?

Nem. Az év folyamán az ország több pontján, például Budapesten és Kalocsán is lesz csípőprotézis nyílt napunk. A részletekről és további eseményeinkről az alábbi linkre kattintva informálódhat:

https://bmm.hu/esemenyek/

Mit tegyek, ha nem csípőprotézisre, hanem egyéb ortopédiai műtétre van szükségem?

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő minden mozgásszervi probléma esetén hatékony segítséget nyújt. Magasan képzett szakembereinkre egyéb ortopédiai műtét esetén is számíthat. Részletes információkért keresse fel weboldalunkat (https://bmm.hu/)  vagy hívjon minket telefonon a +36 1 44-33-433 telefonszámon!

Ingyenes a Nyílt Nap?

Igen. A Nyílt Napon való részvétel teljesen ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

Az online regisztrációt az alábbi linken tudja kitölteni:

https://drpinterlaszlo.hu/csipoprotezis-nyilt-nap/

Ortopédia magánrendelés Móron

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben hazánk legnagyobb mozgásszervrendszerrel foglalkozó orvos csapata segíti a gyógyulni vágyó pácienseket. Orvosaink már nemcsak Budapesten, hanem az ország több pontján, így Móron is elérhetők.

Mi pontosan az ortopédia? Ki az ortopédus? Milyen panaszok esetén érdemes ortopéd szakorvoshoz fordulni?

Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer betegségeinek, elváltozásainak kivizsgálásával és gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. Ide tartoznak a gerincoszlop és a végtagok csontjainak, izmainak, ízületeinek és egyéb szegmentumainak sérülései, betegségei.

Az ortopéd szakorvos a sérülésekből, megerőltetésből és degeneratív betegségekből fakadó mozgásszervi problémákat vizsgálja és kezeli.

A mozgásszervi panaszok, problémák gyógyítására az ortopédia alapvetően két módszert alkalmaz:

 •         Az elsődleges kezelési mód a konzervatív terápia, ami a műtét nélküli gyógymódokat foglalja magába. Ilyen például a személyre szabott gyógytorna, az orvosi lézer kezelés, vagy a gyógymasszázs is. A konzervatív terápiás módszerek kombinációjával az esetek többségében jelentős és hosszú távú javulás, akár teljes gyógyulás érhető el.
 •         Amennyiben a konzervatív terápia mégsem hoz megfelelő eredményt, vagy a mozgásszervi panaszt kiváltó ok indokolja, műtéti beavatkozás jön szóba. Problémától és betegségtől függően ortopéd-sebész vagy idegsebész szakorvos végzi a műtétet.

Az ortopéd sebész specialisták egyedülálló módon csapatban dolgoznak: a kettős asszisztencia a legbiztonságosabb operációt teszi lehetővé, emellett a műtéti idő is lerövidül. Ennek a felépülésben van nagy szerepe, hiszen a szervezet kisebb megterhelésnek van kitéve, így gyorsabban is gyógyul. A műtéti beavatkozás előtt sok esetben felkészítő gyógytorna javasolt. Azonban az operáció után mindenképpen rehabilitációs gyógytorna szükséges.

Mozgásszervi fájdalom, probléma esetén érdemes ortopéd szakorvost felkeresni, aki felállítja a megfelelő diagnózist és terápiás lehetőségeket javasol.

Az alábbi panaszok esetén ajánlott bejelentkezni az ortopédiára:

 •         Talpfájdalom, bütyök
 •         Sarokfájdalom, csontkinövés (sarkantyú)
 •         Bokaficam, rándulás
 •         Izomfájdalom, izomhúzódás a vádliban vagy a combban
 •         Térdfájdalom
 •         Csípőtáji fájdalom
 •         Derékfájás
 •         Gerincferdülés
 •         Hátfájás
 •         Nyaki fájdalom, merevség
 •         Vállpanaszok
 •         Felső végtagi panaszok: kar, könyök, csukló, kézfej fájdalma, sérülése, vagy zsibbadása.

Ízületi fájdalmai és egyéb mozgásszervi panaszai vannak? Jelentkezzen be Dr. Pintér László ortopéd főorvos veszprémi magán ortopédia rendelésére vagy jöjjön el Veszprémbe Csípőprotézis Nyílt Napunkra!

Írj Te először kommentet "Csípőprotézis Nyílt Nap Veszprémben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*