Hagyományőrző disznóvágást rendezett a móri Edelweiss Nemzetiségi Táncegyesület (+Képgaléria)

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Facebook/Edelweiss Nemzetiségi Táncegyesület/

Az Edelweiss Móri Német Nemzetiségi Táncegyesület közösségi oldalán adott hírt arról, hogy – a tavalyi farsangi fánk nap után – idén disznóvágást rendeztek a helyi  sváb hagyományok jegyében.

Ezt írták a rendezvényről:

Edelweiss táncegyesületünk ez évben is megrendezte “Móri sváb hagyományok útján…” c. zártkörű rendezvényét, melyen ezúttal a móri disznóvágás, a feldolgozás, a tradícionális disznótoros ételek elkészítését próbáltuk felidézni.

Egyesületünk felnőtt és senior csoportjának valamint zenekarunk tagjai igazán kitettek magukért. Már csütörtökön és pénteken is zajlottak az előkészületek, az eszközök beszerzése.

Szombaton vidáman és hála tapasztalt táncosainknak kellő szakértelemmel dolgoztuk és elevenítettük fel a disznóvágás mozzanatait. A hagyományápolás mellett igazi közösségépítő programot tartottunk. Bár ennyi embernek nem jutott mindig feladat, de megpróbálta így is mindenki kivenni részét a munkából.

A végeredmény pedig isteni finom lett… sőt még a malac farka is előkertül. Rendkívül büszkék vagyunk mindenkire…. hatalmas élménnyel lettünk gazdagabbak, és a fiatalabb generáció pedig viszi tovább senioros táncosainktól megtanultakat.

Rendkívül hálásak vagyunk segítőinknek, támogatóinknak. Köszönjük a Pusztavámi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, hogy a helyszínt biztosította számunkra és köszönjük

Tóth Gábornak és Törzsök Viktornak hogy megörökítették rendezvényünket. A képek igazán visszaadják azt a remek hangulatot, ami körbevett bennünket az egész hétvége folyamán.”

A KÉPGALÉRIÁT ITT LÁTHATJÁK!

Írj Te először kommentet "Hagyományőrző disznóvágást rendezett a móri Edelweiss Nemzetiségi Táncegyesület (+Képgaléria)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*