Móri rablás: letartóztatásba került két gyanúsított

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

A Fejér Vármegyei Főügyészség többszörösen minősülő rablás bűntette miatt  indítványozta két férfi letartóztatását, akik az alapos gyanú szerint 2023. február 2-án,  Móron erőszakkal raboltak ki egy idős házaspárt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a házaspár házába éjjel, egy óra körüli időben  ajtóbefeszítéssel behatoltak, ott kutatást, forgatást végeztek, majd amikor a zajra a ház  hálószobájában alvó férfi felébredt és kiment az előszobába, a vádlottak a fejére egy  kabátot dobtak.

A sértett ennek hatására elesett, majd az egyik férfi a fejénél fogva a földre  szorította, eközben pedig a két társa a lakóépület helyiségeit átkutatta.

A gyanúsítottak a  zajra felébredő idős asszony fejére szintén egy ruhadarabot helyeztek, majd 10.000.000 forint készpénzzel távoztak a helyszínről.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá mivel a cselekményt visszaesőként valósították meg,  feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő  bűncselekményt követnének el.

Alaposan lehet tartani továbbá, hogy a gyanúsítottak a  tettestársaikkal, illetve a sértettekkel történő kapcsolatfelvétellel a bizonyítást  veszélyeztetnék, továbbá a sértetteket megpróbálnák jogellenesen befolyásolni.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a  gyanúsítottak letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges – tájékoztatott bennünket Jászberényiné dr. Király Teodóra főügyészségi ügyész, a Fejér Megyei Főügyészség  sajtószóvivője.

Tegnapi híradásunk az ügyről:

Idős móri házaspárt raboltak ki (+Videó)

Írj Te először kommentet "Móri rablás: letartóztatásba került két gyanúsított"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*