Móron egyszerre több helyszínen ellenőriztek (+Képek)

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Police.hu/

Az ittas és a biztonsági öv használatát mellőző járművezetők kiszűrése volt a cél.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a vármegye számos településén végeztek ellenőrzéseket 2023. január 9-én. A komplex fokozott közúti közlekedésrendészeti akció az ittas és bódult járművezetőkre, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára terjedt ki.

A délelőtti órákban Móron egyszerre több helyszínen úgynevezett „finn” módszerrel szűrték ki a forgalomból az alkoholos befolyásoltság alatt közlekedőket.

Az egész napos akció során ittas járművezetésért két sofőrrel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg Bakonycsernyén egy 42 éves nővel szemben büntetőeljárást, engedély nélküli járművezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

A fokozott ellenőrzés alkalmával közel 30 esetben intézkedtek biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, de a kötelező haladási irányra vonatkozó szabályok megszegéséért is szabtak ki közigazgatási bírságot a járőrök.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kérjük a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé! A balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat! – tájékoztatott bennünket a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Fotók: Police.hu

Írj Te először kommentet "Móron egyszerre több helyszínen ellenőriztek (+Képek)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*