„Képzési kínálatunk alapja az idegen nyelv oktatás” – Groszeibl Andrea igazgató a Petőfi Iskola beiskolázásáról

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Groszeibl Andrea saját archívumából/

A tavalyihoz hasonlóan idén is azzal a céllal kerestem meg mind a négy móri általános iskola igazgatóját, hogy e riportokkal is segítsük az informálódást,  iskolaválasztást, valamint kicsit bepillantsunk az intézmények életébe.

-Hány elsős osztályt terveznek indítani, kik lesznek az osztályfőnökök? Röviden bemutatná őket?

Két első osztályt tervezünk indítani, az osztályfőnökök Freyné Kovács Tímea és Szabó Zsuzsanna lesznek.

Freyné Kovács Tímea  2002 óta dolgozik iskolánkban tanítóként, alsó tagozatos osztályok osztályfőnökeként. Tanítói diplomája mellett természetismeret és matematika műveltségterületi képzéssel tanít  a felső tagozaton is.

Munkáját, a gyermekek mindennapjait színesíti a különböző infokommunikációs eszközökkel, oktatási célú robotokkal is.

Szabó Zsuzsanna 2020 óta dolgozik nálunk német szakos tanítóként, így a jelenlegi napközis órái mellett több osztályban is tanít német nyelvet.

Mindketten olyan pedagógusok, akik türelemmel, szeretettel és következetességgel úgy hozzák ki a maximumot a gyermek képességeiből, hogy a mindennapok vidáman, élménydúsan telnek. Ennek alapja a kimagasló szakmai, módszertani tudásuk, amelyet évről-évre különböző továbbképzéseken fejlesztenek tovább.

Részletesebb bemutatkozásuk itt tekinthető meg:

https://docs.google.com/presentation/d/1bse_N3juSvY39DDq51CHcyaEr4M9H_VY/edit?usp=sharing&ouid=109191889271483929729&rtpof=true&sd=true

Beiskolázási programjaink már javában zajlanak, egy október eleji általános tájékoztató után kétszer is alkalmuk nyílt a szülőknek nyílt órákra ellátogatni a tanító nénikhez. Az adventi időszakban egy játszóházba várjuk a gyerekeket  és szüleiket. A januári újabb nyílt órák után (jan. 12.) februárban egy robotika foglalkozásra várjuk a kicsiket.

Javaslom a kedves szülőknek, hogy figyeljék majd az online felületeket, illetve az óvodákba kihelyezett plakátokat.

Honlapunkon jelenleg is sok információ érhető el a beiskolázás iránt érdeklődőknek:

http://www.morpetofi.hu/ha-petofis-lennel/

-Néhány mondatban összefoglalva: miért válasszák a 2022/2023-as tanévben beiratkozó leendő kisdiákok (illetve szüleik) Önöket? 

Iskolánk a város egyik legrégebbi, több évszázados múlttal rendelkező intézménye. Célunk, hogy a szülőkkel közösen megtaláljuk a lehető legoptimálisabb fejlesztést, fejlődési lehetőséget a gyermekek számára.

Intézményünk képzési kínálatának alapja az idegen nyelv oktatás. A szülőnek választási lehetősége van: a német nyelv (heti 6 óra) vagy az angol nyelv tanulása (heti 2 óra) mellett dönthet gyermeke számára. A nyelvi csoportokat az osztályoktól függetlenül szervezzük.

2013. óta végzős diákjaink hivatalos és akkreditált nyelvvizsgát tesznek, mivel DSD nyelvvizsgaközpont vagyunk.

Rengeteg szakkör, szabadidős elfoglaltság között választhatnak a petőfis diákok, amelyek órarendbe építettek, ahhoz igazítottak: alsóban logika-sakk, szórakoztató-tan, idegen nyelvek, felsőben német nyelvvizsga felkészítés (DSD), olasz nyelv. Emellett robotika szakkörünkre majd 60 fő jár több csoportban.

2017. szeptemberében elnyertük az ÖRÖKÖS ÖKO iskola címet, kiemelten fontos számunkra a környezetvédelem, több ilyen programunk is van, illetve a mindennapjainkat is áthatja ez a szemlélet már évek óta.

Az Educatio Kht. által minősített referencia intézmény vagyunk. Nagy örömünkre 2017-ben felépült új alsó tagozatos épületünk, majd 2018-ban kibővült ebédlőnk is, így modern, gyermekbarát környezetben várjuk a kis elsősöket!

Nyertes uniós pályázataink finanszírozásával rengeteg taneszköz áll a diákok rendelkezésére, így például van 60 db tanulói tabletünk, van 24 oktatási célú robotkészletünk is (LEGO robotok mindkét tagozaton, a felősöknek 2 humanoid robot). Ezen kívül minden teremben vannak digitális táblák is. Tavaly ősszel zárult le a 3 éven át futó „EFOP 3.2.3 – Digitális környezet a köznevelésben” c. pályázatunk, amelynek segítségével a jelentős eszközbeszerzéseken túl sok-sok szakmai képzésen is részt vehettünk a témában.

Jelenleg tornatermünk energetikai felújítása zajlik, ezzel minden épületünk kifejezetten jó állapotú, így egy egészséges környezet várja a diákokat.

A szakos ellátottságunk teljes, minden tantárgyat 1-8. osztályig a megfelelő képesítéssel rendelkező kolléga oktatja.

Az utóbbi évek jelentős fejlesztéseinek és a szakmai munkánknak köszönhetően már 400 fős diák közösségünk van, mégis nagyon figyelünk a családias légkör megteremtésére, az otthonos, gyerekbarát környezetre.

További információk elérhetők honlapunkon és iskolánk Facebook oldalán is:

http://www.morpetofi.hu

https://www.facebook.com/morpetofi

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

                                                 Nagy Pál

Írj Te először kommentet "„Képzési kínálatunk alapja az idegen nyelv oktatás” – Groszeibl Andrea igazgató a Petőfi Iskola beiskolázásáról"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*