Sorsolással dőlt el a 2022. évi Ezerjófiú személye

Népszerű ajánlatok

/Középen Lődi Márton és szülei – Fotó: Hrubos Zsolt/

Évszázadokkal ezelőtt nagyon népszerű volt a móri bor  Bécsben, sokat szállítottak oda a kereskedők. A Habsburg uralkodócsalád is számtalanszor rendelt ebből a nemes nedűből – merthogy ők hittek a Móri Ezerjó fiúnemző erejében!

Ez a történet volt az alapja annak, hogy a móri Borbarát Hölgyek Egyesülete hagyományt teremtett az “Ezerjó-fiú” avatással, egyben közös koccintásra hívják ilyenkor az érdeklődőket a Lamberg-kastély parkjába, a Kútház előtt álló Puttó (Bukfencező angyal) szoborhoz minden évben.

Idén is így volt ez, immár tizenharmadik alkalommal.

Megjelentek a vendégként városunkban tartózkodó borrendek és borbarát hölgyek képviselői; Törő Gábor országgyűlési képviselő; Stolczenberger Róbert tanácsnok, önkormányzati képviselő; Poscherné Engl Diána a Móri Járási Hivatal helyettes vezetője; Dr. Horváth Éva aljegyző, a Polgármesteri Hivatal humánügyi irodájának vezetője. Részt vett az ünnepségen több korábbi móri korábbi borkirálynő, és természetesen a “főszereplő” kisfiúk családjukkal.

Bäcker Zsuzsanna, a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke és Törő Gábor  köszöntő szavai után rövid műsor következett: a Pászti Mikós AMI növendékei zenéltek Acsai Sándor vezetésével, valamint Szekeres Gyuláné borbarát hölgy saját költésű rímekbe szedett jókívánságait mondta el.

Ezúttal három kis lurkó közül  a helyszínen Veres Csanád, a 2012-s év ezerjófiúja sorsolta ki az idei nyertest. A szerencse Lődi Mártonnak kedvezett.

Neki  (valamint szüleinek, Hajós Orsolyának és Lődi Balázsnak) adták át az ajándékokat, melyek közül nem hiányozhatott egy palack jóféle ezerjó sem.  Marci egyébként már a harmadik fiúgyermek a családban.

Hogy mennyi szerepe volt a bornak és mennyi az ifjú párnak abban, hogy a Móri Ezerjó tavaly őszi fogyasztása után fiúk szülessen?  Nos, ez valószínűleg sosem fog kiderülni…

Illendő megemlíteni: az Ezerjó fiú címre a másik két pályázó Eisenberger Márk és Hajdú Soma volt (a képen ők is láthatók).

Ezt követően a jelenlévőket meghívták egy pohár borra (a Lincz Pince 2021. évi száraz ezerjóját kínálták)  és némi harapnivalóra. Közben a  Liederkreis  Német Nemzetiségi Kamarakórus műsora szórakoztatta a megjelenteket.

 

                                                           Nagy Pál

 

Írj Te először kommentet "Sorsolással dőlt el a 2022. évi Ezerjófiú személye"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*