Rotyogott a bográcsos étel, forgott a fakanál Móron – Tudósítás (+Képek)

Népszerű ajánlatok

(Munkában a zsűri – Fotó:Nagy Pál)

Legutóbb három évvel ezelőtt rotyogott étel bográcsban, vagy sült nyárson a Lamberg-kastély parkjában az Ezerjó Fakanálforgató Borral Készülő Ételek Országos Főzőversenyén (ismeretes, hogy a járvány miatt a program két alkalommal is elmaradt).

Idén a Szent György-heti Vigasságok keretében újra megrendezett eseményen április 23-án szombaton 41 csapat standjánál keverték a fakanalat (közülük a rendező Móri Borbarát Hölgyek versenyen kívül főztek).  A Felvidékről, Galántáról (Szlovákia) is jöttek.

A résztvevők idén sem fukarkodtak a fantáziadús nevek kitalálásában: A Jó Palócok, Borvirágocskák, Marha-Jó-Ízek, Kemény Mag, MórZsák, Vegán Vájling, Visszacsapó Fakanál, stb.

A zsűri tagjai immár visszatérően Czachesz Gábor alpolgármester, Dr. Némethné Utry Edit a Városi Közművelődési Közalapítvány elnöke, Bäcker Zsuzsanna, a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke, Dömötör János és Lakatos Viktor (utóbbi egyben a zsűri elnöke) voltak.

Backer Zsuzsanna tájékoztatott az eredményekről:

I. helyezett: Ízvadászok

II. helyezett: Dreska Gáztrió

III. helyezett: Csipet Csapat

Mór Város Polgármesterének különdíját az Észjárás kapta.

A Közművelődési Közalapítvány “Legkreatívabb csapat” különdíja a Szepi Bácsi és Bandája csapaté lett. Szintén a közalapítvány különdíját kapta a Projekt DT a “Legjobb ízharmóniáért”.

A Móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend díját a Csókakői Szent Donát Borrendnek ítélték.

Fentieken kívül számos különdíj talált gazdára a zsűri tagjai, illetve különböző szervezetek jóvoltából.

A fenti rendezvényen túl egész napos vásár várta a látogatókat.

A kastélypark, valamint Kapucinus tér színpadán a Lamberg-kastély Kulturális Központ szervezésében kulturális műsorok, koncertek szórakoztatták a móriakat és a vendégeket. A parkba kitelepültek a móri íjászok is, a kisudvarban pedig a Móri SE sakk szakosztálya rendezett versenyt diákoknak.

Természetesen a móri borokat is kóstolgathatták a faházaknál. A Szent György-heti Vigasságok vasárnap az Ezerjó Félmaratonnal és a Játékok Napjával folytatódott, este pedig Dumaszínházzal ér véget Móron.

                                                                                 Nagy Pál

Ízelítő képekben:

Fotók: Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Rotyogott a bográcsos étel, forgott a fakanál Móron – Tudósítás (+Képek)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*