Felnőtt OB-n lett dobogós a móri Gombás Péter teniszező

Népszerű ajánlatok

/Jobbra Gombás Péter – Fotó: Gombás Szabolcs/

Gombás Péter móri lakos, a móri Táncsics Mihály Gimnázium tanulója a  Felnőtt Tenisz Országos Bajnokságon férfi párosban 3. helyet ért el.

Szeptember 24-én a selejtezőkkel vette kezdetét idén a szabadtéri Tenisz Felnőtt Országos Bajnokság a budapesti Nemzeti Edzésközpontban.

A székesfehérvári Kiskút TC játékosa és párja Héjjas Csongor 7. kiemeltként kezdték meg a küzdelmeket a férfi páros versenyszámban.

Az első kört 7:6, 6:1 arányban nyerték a Liszka Márton – Marics András duó ellen. A legjobb nyolc között 7:5, 6:4 arányban sikerült legyőzni a több korosztályos és felnőtt bajnoki címmel is rendelkező párost, Szőke Ádámot és Szatmáry Adriánt.

Az elődöntőben Péteréknek háromszor volt mérkőzéslabdájuk, de sajnos ezeket nem sikerült értékesíteni és 3:6, 6:3,10:12 arányban vereséget szenvedtek.

Gombás Péter az egyéni ranglistán a 17. helyen tartózkodik. Ezzel az eredménnyel a páros ranglistán is sokat fog előre lépni a jelenlegi 36. helyről.

A nyár folyamán a Kiskút TC csapatában az első pályán játszva sokat tett, hogy a csapat jövőre is az OB I.-ben folytathassa a szereplést.

Péter az idei tanévben fog érettségizni. Jövőre az USA-ban szeretné folytatni tanulmányait és az ottani egyetemi bajnokságban képzeli el sportkarrierje folytatását – tájékoztatott bennünket Gombás Szabolcs, a versenyző édesapja, egyben edző is.

Írj Te először kommentet "Felnőtt OB-n lett dobogós a móri Gombás Péter teniszező"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*