Embercsempészt fogtak Bodajkon

Népszerű ajánlatok

/Korábbi fotó! A kép illusztráció! – Forrás: Police.hu/

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta azt a grúz férfit, aki gépkocsijában 7 migráns személyt próbált átjuttatni a határon.

A Móri Rendőrkapitányság járőrei 2022. augusztus 15. napján 00.40 perc körüli időben Bodajk külterületén vontak intézkedés alá egy lengyel rendszámú személygépkocsit, melyet egy grúz állampolgár vezetett.

A személygépkocsi utas és csomagterében a vezetőn kívül 5 indiai és 2 pakisztáni állampolgárságú férfi utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták.

A megalapozott gyanú szerint a grúz férfi a migráns személyeket azzal a céllal szállította, hogy ők az államhatárt jogellenesen átlépjék. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi a fuvarért személyenként 50 eurót kapott volna.

A fentiek alapján a nyomozó hatóság a sofőrt őrizetbe vette és embercsempészés bűntette  miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Mivel a grúz állampolgárságú férfi Magyarországon munkahellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, jelenléte azonban a további nyomozás során szükséges, ezért az ügyészség szükségesnek látta vele szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény miatti eljárásban.

A bíróság az ügyészség álláspontjával egyetértve a gyanúsítottat a mai napon letartóztatta.

A végzés végleges – tájékoztatott bennünket tegnap délután a Fejér Megyei Főügyészség.

Írj Te először kommentet "Embercsempészt fogtak Bodajkon"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*