“A móriakkal gyógyítanak” – Mór és Kisbér 2004-ben

Népszerű ajánlatok

/A Móri Kórház télen, 2005-ben – Fotó: Panoramio/Dr. Lendvai András/

Talán ma is érdekesek lehetnek a Mórral és környékével kapcsolatos régi  híradások, érdekességek… – mint például ez, amely Mór és Kisbér kórházainak együttműködéséről, terveiről szól 2004-ben:

A móriakkal gyógyítanak

KISBÉR

A városi és a móri kórház zötti, elmúlt években kialakult együttműködés tovább bővülhet a következő időszakban. A létrejött munkakapcsolat úttömódszernek számít az országban.

A Kisbéren hiányzó sebészeti osztály és a szülészet Móron a bakonyaljai betegek, illetve a várandós anyák rendelkezésére áll. Több szakterületen innen járnak át a szakemberek a szomszédos megyébe.

A mentőszolgálat is jobban működik, hiszen nem kell a betegeket a távoli nagy kórházakba szállítani. A közös, nagyobb tételű gyógyszer- és eszközbeszerzés szintén mindkét intézmény számára gazdasági előnyökkel jár.

A következő két év során felépülő új kisbéri kórház elsősorban a magasabb színvonalú rehabilitációs szolgáltatással egészítheti ki az egészségügyi ellátást.

A két kisváros képviselő-testülete a következő napokban tárgyal előzetesen a bővítés lehetőségéről, majd pedig Móron zös testületi ülésen folytatnak megbeszélést arról, hogyan erősítheti tovább egymást a térség két kórháza.

F.L.  “

 

Forrás:Library.hungaricana.hu / 24 óra, 2004. június (15. évfolyam, 126-151. szám)  / 2004-06-02 / 127. szám

Kiemelések tőlem – a szerk.

Írj Te először kommentet "“A móriakkal gyógyítanak” – Mór és Kisbér 2004-ben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*