Graffiti a bodajki Kálvária dombon: felfüggesztették az eljárást

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Facebook/

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfüggesztette a büntetőeljárást annak a fiatalkorú fiúnak az ügyében, aki 2022 februárjában festékszóróval különféle motívumokat, feliratokat fújt a bodajki Kálvária domb műemlékeire. 

Az eljárás során beszerzett adatok szerint a fiú 2022 februárjában vásárolt egy kék festékszórót, hogy kipróbálja, milyen graffitit készíteni.

Másnap, iskola után elment egy bodajki raktárépülethez, annak a falára különböző feliratokat, motívumokat fújt, majd a Kálvária dombon lévő műemléket is megrongálta, azokra különböző ábrákat, feliratokat helyezett el a kék festékkel.

Mivel a Kálvára épületegyüttes kiemelten védett műemlék, ezért a gyanúsított a fent írt cselekménnyel a rongálás minősített esetét valósította meg, és több, mint 700.000 Ft kárt okozott.

Gyanúsítotti kihallgatása során a fiú beismerte tettét, vállalta a kár megtérítését. Ehhez a sértett is hozzájárult, ezért az ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

Amennyiben a gyanúsított a közvetítői eljárás keretében teljesíti a vállalt kötelezettséget, úgy büntethetősége megszűnik, és az ügyészség az eljárást megszünteti majd – tájékoztatott bennünket a Fejér Megyei Főügyészség.

Írj Te először kommentet "Graffiti a bodajki Kálvária dombon: felfüggesztették az eljárást"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*