Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a Szent György Kórházban

Népszerű ajánlatok

/Fotó: OKK Fehérvár/

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház az alábbiakat tette közzé honlapján:

HIRDETMÉNY 

a látogatási tilalom részleges feloldásáról

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 15144-1/2022/EÜIG iktatószámú, „Látogatási tilalom visszavonása” tárgyú határozatával a Magyarország területén működő összes – közfinanszírozott és nem közfinanszírozott – fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató vonatkozásában a 2021. november 01. napjától, járványügyi megelőző intézkedésként látogatási tilalmat elrendelő határozatát 2022. március 03. napjával hatályon kívül helyezte.

Az emberi erőforrások minisztere, a koronavírus járvánnyal összefüggően, az egészségügyi szolgáltatók egyes további intézkedéseiről az 5/2022. (III. 03.) számú egyedi utasításában rendelkezett (a továbbiakban: Egyedi utasítás).

Hivatkozva az Egyedi utasításra, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház (a továbbiakban: Kórház) fekvőbeteg-ellátást nyújtó osztályain – a koronavírussal (COVID-19) fertőzött betegek ellátását végző osztályok (Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály (KAIBO), Infektológia osztály és Szeptikus részleg) kivételével – a 2021. november 01. napjától elrendelt látogatási tilalmat 

r é s z l e g e s e n   f e l o l d o m .

2022. március 04. napjától a Kórházban fekvő betegek látogatására az alábbi rend szerint és feltételek mellett van lehetőség:

I.

Látogatási idő:

Munkanapokon                                                  15:00 – 18:00 óra között,

Pihenő-, munkaszüneti és ünnepnapokon:       14:00 – 17:00 óra között.

II.

Látogatási feltételek:

1.Egy beteghez naponta legfeljebb 2 (kettő) látogatható mehet, személyenként maximum 30 (harminc) perc, vagy 1 (egy) látogató maximum 60 (hatvan) perces időtartamra.

2.A látogatás feltétele, hogy a látogató védettségi igazolvánnyal vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző legfeljebb 48 órán belül elvégzett, negatív eredményű, SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen, melyet a belépéskor köteles bemutatni. A szabály alól az 5 (öt) év alatti gyermekek mentesülnek, akik esetében nem szükséges sem védettségi igazolvány, sem gyorsteszt bemutatása.

3.A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek – az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 11. § (3)-(6) bekezdéseiben a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével – nem látogathatók.

4.A Kórház területére történő belépéstől kezdve, a tartózkodás és a látogatás teljes időtartama alatt kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk használata.

5.A betegek és a hozzátartozók a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában és végrehajtásában kötelesek együttműködni.

6.Ha a beteg állapota és a Kórház adottságai megengedik, az időjárás függvényében a látogatás lehetőség szerint szabadtéren történjen. Ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.

III.

A koronavírussal (COVID-19) fertőzött betegek ellátását végző osztályokon (Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály (KAIBO), Infektológia osztály és Szeptikus részleg) bennfekvő betegek esetében a látogatási tilalom továbbra is hatályban marad. Ezen betegek részére továbbra is biztosított a csomag leadás lehetősége. A csomagleadásra vonatkozóan szabályok az alábbiak:

Átvételi pont: Seregélyesi út 3. szám alatt található Főporta.

Átvételi ideje: kizárólag munkanapokon 8-14 óra között (pihenő-, munkaszüneti és ünnepnapokon csomag átvételére nincs lehetőség)

Átvételi előírás:A beteg részére hozott csomagra az alábbi adatokat (nyomtatott betűvel, olvashatóan) szükséges feltűntetni: beteg neve, TAJ száma, osztály megnevezése és a hozzátartozó neve és telefonszáma. A beteg részére egyszerre maximum (1) egy darab csomag leadására van lehetőség, amelynek súlya nem haladhatja meg a 4 (négy) kg súlyt. Romlandó élelmiszert a csomagban elhelyezni szigorúan TILOS. 

A beteg részéről hazaküldendő csomagot az átvételi ponton tudják a hozzátartozók átvenni, azt a Kórház legfeljebb három napig őrzi.

A csomag elvesztéséért, illetve az abban elhelyezett értékekért a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház nem vállal felelősséget.

IV. 

Tekintettel a Kórház területén folyó – jelentős korlátozással járó – építési munkálatokra, a látogatók be- és kilépésére a hirdetmény kihirdetését követően kizárólag a Seregélyesi út 3. szám alatti Főportán, emellett 2022. március 07. napjától a Hunyadi utca felőli (a mentőfeljáró alatti) ún. Gombaportán is lehetőség lesz, de csak és kizárólag látogatási időben.”

Forrás: fmkorhaz.hu

Az egyes épületek megközelíthetőségét IDE kattintva találja!

Írj Te először kommentet "Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a Szent György Kórházban"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*