Nagy Benedek művét avatták Székesfehérváron (Képekkel)

Népszerű ajánlatok

/Fotó: OKK Fehérvár/

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Kovács Ferenc mesteredző, a Videoton örökös tiszteletbeli elnöke emlékére készült szobrot vasárnap este a Sóstói Stadion főbejárata előtt.

Nagy Benedek alkotását az egykori játékostársak, az utánpótlás fiataljai, a Vidi szurkolói és a sportágat kedvelő fehérváriak előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester, Balogh Attila, a Fehérvár FC ügyvezetője, Csongrádi Ferenc egykori csapatkapitány, Juhász Roland sportigazgató, valamint a mesteredző fia, Kovács Ferenc leplezte le.

Legnagyobb sikereit a Videotonnal érte el Kovács Ferenc: magyar bajnoki ezüstérmes lett 1976-ban, bronzérmet 1984-ben és 1985-ben is nyert a csapattal. Az 1984/85-ös szezonban pedig a klub és máig a magyar klublabdarúgás legnagyobb sikerét érte el, hiszen az UEFA Kupa döntőjéig vezette a Vidit, ahol végül a Real Madrid bizonyult jobbnak. Visszavonulása után sem szakadt el a focitól és a klubtól sem, 2008-tól tiszteletbeli elnöke volt a Fehérvárnak, valamint az MLSZ-ben is dolgozott. A 2018-as bajnoki cím megszerzését még a helyszínen követte végig, de az éremátadást már csak az égből figyelhette, 2018. május 30-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Forrás: OKK Fehérvár

Fotók: OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "Nagy Benedek művét avatták Székesfehérváron (Képekkel)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*