Illegális migránsok Mór belterületén

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Police.hu/

Az autó vezetője és utasai megpróbálták kivonni magukat a rendőri intézkedés alól, de az egyenruhások menekülés közben elfogták őket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály által kiadott jelzés alapján a rendőrök 2022. január 8-án 9 óra körül kívántak ellenőrzés alá vonni egy olasz honosságú személygépjárművet.

Az autó moldáv állampolgárságú sofőrje nem állt meg a rendőri jelzés ellenére, ezzel megpróbálta kivonni magát a rendőri intézkedés alól, majd nem sokkal később Móron, a Bartók Béla utcában – a gépjárművet hátrahagyva – az utasaival együtt gyalogosan menekült tovább.

Az egyenruhások azonnal a menekülő férfiak után eredtek és néhány perccel később a helyszín közelében elfogták a 19 éves moldáv sofőrt, és a járműben utasként helyet foglaló tizenkét férfit, akik magukat indiai és afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az egyenruhások a külföldieket az embercsempésszel együtt előállítják, az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a jármű vezetője ellen pedig büntetőeljárás indul – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Írj Te először kommentet "Illegális migránsok Mór belterületén"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*