Dr. Pálffy István: „Eleinte azt gondoltam, hogy ez is csak egy móri pletyka…”

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Dr. Pálffy István saját archívumából/

Az utóbbi  időben olyan híresztelések terjedtek el Móron, amelyek szerint Dr. Pálffy István évtizedek óta itt élő orvos  a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos botrányba keveredett. Be nem adott védőoltásokról, azokkal kapcsolatos hamis oltási igazolványokról pusmognak, sőt:  a Facebookon is megjelentek ilyen kommentárok. Megkerestem az érintettet, válaszolna-e ezzel kapcsolatban néhány kérdésemre. Rögtön igent mondott azzal, hogy szeretné végre tisztázni  ezt az egészet:

-Dolgozik-e Móron vagy másutt az állami egészségügyben?

Nem dolgozom az állami egészségügyben, 1995-től elsősorban vállalkozó üzemorvos vagyok, ritkábban belgyógyászként is rendelek.

-Részt vett-e a járvány elleni védekezésben? Ha igen, milyen módon?  Például tesztelést (ezen belül PCR tesztet)  végeznek?

A második és harmadik hullám között én szerveztem, és a csapatommal bonyolítottuk le a móri és még négy település kezdeményezésére az ingyenes Covid antitest szűrést.

A harmadik hullámban nagy igény mutatkozott a gyors antigén tesztelésre (Covid vírus kimutatás orrváladékból), több cég is felkért hogy segítsek, hisz Móron erre nem volt lehetőség. Így kerültem bele a tesztelési folyamatba. Jó kis csapatom van, nagy-nagy tapasztalattal. Elsősorban mobil tesztelés folyik, azaz megrendelésre kiszállunk a cégekhez, és ott tesztelünk.

PCR tesztet nem végzünk, túl macerás, minden nap a mintákat be kellene vinni Székesfehérvárra, és kevés is az igény.

-Részt vett-e a Covid-19 védőoltások beadásában? Részt vett-e az erről szóló igazolások kiadásában?

Tatabányán egyik cégemnél egyedi felkérésre adtam be 21 darab Covid védőoltást. Ezen kívül nem. Soha semmilyen igazolást ezzel kapcsolatosan nem adtam ki.

Magánegészségügyi szolgáltatóként volt valami köze a járványkezeléshez?

Valójában nem lenne, ha a teszteléseket nem végeznénk. Ezeket hivatalosan, ÁNTSZ engedéllyel tesszük, a jogszabályban előírtaknak megfelelően.

-Mit szól az Önnel kapcsolatos híresztelésekhez? Miért indulhattak el ezek?

Nem is értem. Életemben semmilyen hatósági, rendőrségi eljárás ellenem nem volt. Én csak találgatok. Móron volt valami teszttel kapcsolatos hamisítási ügy, ezt a Police. hu le is hozta. Aztán az emberek kezdtek találgatni, hogy ki lehet, és mivel egyedül én tesztelek a városban, valószínű összekapcsolták. Ha én tesztelek, akkor biztosan hamisítok is. Aztán a következő ember még rá is tesz, mintha pontos hírforrásból tudná. Közli, hogy oltással kapcsolatosan is minden csalást elkövettem. Az emberek szeretnek mindent tudni, és a feltételezést a következő ember már tényként közli és továbbítja.

-Tervez-e jogi lépéseket a mendemondák terjesztőivel szemben?

Eleinte azt gondoltam, hogy ez is csak egy móri pletyka, elmúlik. Ma már úgy gondolom, hogy olyan súlyos vádak hangzottak el, emberek tényként írják le, hogy nagyon súlyos bűncselekményt követtem el, ezért lépnem kell. Akik ismernek és akikkel, akiknek dolgozom, pontosan tudják milyen szigorúan jogkövető ember vagyok.

Nem engedhetem meg, hogy bárki az én eddigi becsületes munkámat, az Ő könnyelmű kijelentéseivel tönkretegye. Néhányan már elnézést kértek, vannak akik nem.

Őket egy csokorba gyűjtöm, és a bíróságon fogom kérni, hogy elnézést kérjenek, illetve kártérítésként fizessenek  a Hajléktalanok számlájára 200.000 Ft-ot. Jó dolog az internet és a Facebook, de tudni kell, hogy mindent amit leírunk, meg kell gondolni, mert ha megalapozatlan rágalom, annak következménye van.

Ezt meg kell tanulnia minden állampolgárnak, mert ha nem, egy további káosz lesz ez a világ, ahol mindenki mindenkiről következmény nélkül bármit mondhat.

 

  Nagy Pál

 

Írj Te először kommentet "Dr. Pálffy István: „Eleinte azt gondoltam, hogy ez is csak egy móri pletyka…”"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*