Indul a székesfehérvári kórház fejlesztése

Népszerű ajánlatok

/Fotó (látványterv): Facebook/Dr. Cser-Palkovics András/

Ahogy arról korábban írtunk, jelentős fejlesztés előtt áll a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. Ezzel kapcsolatos az intézmény híre, melyet honlapjukon és Facebook oldalukon tettek közzé – idézzük:

“Újabb mérföldkőhöz ért a Szent György Kórház – a munkaterület átadása megtörtént, hamarosan kezdetét veszi az új épülettömb építése.

Első lépésként ahhoz, hogy felépülhessen az új tömb, három épületet bontanak el. Az ezzel összefüggő munkafolyamatok nem akadályozzák a betegellátást, az az eddigiekhez hasonlóan zavartalanul biztosított.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjében három osztály: a pulmonológia, az onkológiai és az infektológia, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák kapnak helyet, amelynek eredményeként 112 ággyal bővül az ellátás. A Modern Városok Programnak köszönhetően a 11,5 milliárd forintból megvalósuló beruházással a XXI. századi, modern gyógyítási- és munkakörülmények valósulnak meg.

A közel 6.000 m2 alapterületű, háromszintes épületben 1-2 ágyas, akadálymentesített kórtermeket alakítunk ki, amelyek önálló vizesblokkal is rendelkeznek majd. Az épület kórházon belüli elhelyezése és a függőfolyosó lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a többi egységgel.

Az új tömb, a diagnosztika és a sürgősségi fogadóhely között megteremtjük a közvetlen elérhetőséget, ezzel is biztosítva a rövidebb, biztonságosabb betegutakat.

A folyosó a kiszolgáló egységeket (pl. konyha, mosoda, anyagraktárak, üzemeltetés) köti majd össze a Hotel-Diagnosztika-Rendelő tömbbel, melybe becsatlakozik a belgyógyászat “S” épülete és az új „L” épületként megépülő belgyógyászati tömb. A felújítás során korszerű nyílászárókat, új hidegburkolatot és teljes festést kap az összekötő folyosó. A tervek szerint a munkálatok 2023 év végére fejeződnek be.”

/Fotó (látványterv): Facebook/Dr. Cser-Palkovics András/

 

Írj Te először kommentet "Indul a székesfehérvári kórház fejlesztése"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*