Krausz Gergely szoros csatában vesztett második mérkőzésén és kiesett az olimpián

Népszerű ajánlatok

/Krausz Gergely az első mérkőzés közben – MTI fotó: Kovács Tamás/

Krausz Gergely  (aki móri származású, itt tanult meg tollaslabdázni –  a szerk.) szoros csata végén elveszítette második csoportmérkőzését, így biztosan hármasa utolsó helyén zár a tokiói olimpián, melyen ezzel véget ért a magyar tollaslabdázók szereplése.

Az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázója vasárnap a J jelű hármasban két szettben kikapott a világranglistán ötödik indonéz Anthony Sinisuka Gintingtől. Kedden a játékokra 29. helyen kijutott orosz Szergej Szirant ellen lépett pályára a Multi Alarm SE 27 esztendős 23-szoros magyar bajnok játékosa, akivel eddig kétszer találkozott, és szoros, háromszettes mérkőzéseken maradt alul.

Jól kezdett a világranglistán 94. Krausz (6-4), ám a rövidítésekre alapozó, a rangsorban 77. orosz sorozatban elért hét ponttal 11-6-os vezetésre tett szert. A magyar tollaslabdázó zárkózása után ismét ellépett Szirant (16-11), azonban Krausz 17-17-nél ismét beérte ellenfelét. A hajrában kétszer is elpártolt a szerencse Krausztól és a háló tetejéről az ő térfelére hullott vissza a labda, így Szirant nyerte a 23 perces szettet.

A következő játszmában az orosz játékos kezdett jobban, Krausz több esetben rontott könnyűnek tűnő helyzetekben, ám ismét felzárkózott, sőt, kiváló nyerő ütéseinek köszönhetően 10-8-ra is vezetett. A végjátékban azonban ismét Szirant koncentrált jobban, és 19-18-as előnye után két ponttal lezárta a 25 perces szettet, egyúttal a 48 perces mérkőzést is.

Krausz értékelésében elmondta, a játék sebessége jóval lassabb volt, mint Ginting ellen.    “Nem játszottam rosszul, élveztem a mérkőzést, ám könnyű hibákat vétettem, kiélezett szituációkban. Tudtam, hogy a lapos játékot kerülnöm kell, mert abban nagyon jó. Így nem volt meglepetés, ilyesmi mérkőzésre számítottam, csak kicsit pozitívabb végkimenetellel” – fogalmazott. – “Örülök, hogy szoros meccset tudtam játszani. Van bennem kis hiányérzet, de alapvetően örülök.”

Ezzel véget értek a tokiói játékok a magyar tollaslabdázók számára, mivel a riói olimpikon Sárosi Laura második találkozója előtt kedden Achilles-ín-szakadás miatt visszalépett a további szerepléstől.

    Eredmény, tollaslabda:

férfiak, J csoport:
——————
Szergej Szirant (orosz)-Krausz Gergely 2-0 (18, 18)

vasárnap játszották:

Anthony Sinisuka Ginting (indonéz, 5.)-Krausz Gergely 2-0 (13, 8)

szerdán játsszák:

Ginting-Szirant

A csoport állása: 1. Ginting és Szirant 1 győzelem/0 vereség, 3. Krausz 0/2

A küzdelmek 14 csoportban zajlanak, amelyekből a győztesek jutnak tovább: az első két kiemelt triójának első helyezettje közvetlenül a negyeddöntőbe jut, míg a többi csoport élén végző a nyolc közé jutásért folytatja.

-MTI-

Írj Te először kommentet "Krausz Gergely szoros csatában vesztett második mérkőzésén és kiesett az olimpián"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*