Takács Boglárka az Eb-n és az olimpián is szeretne csúcsformában versenyezni

Népszerű ajánlatok

/Takács Boglárka 2023-ban – Fotó: Facebook/Magyar Atlétika/

Takács Boglárka (móri, de a Budapesti Honvéd atlétája – a szerk.) , aki szerdán megdöntötte a női 60 méteres síkfutás harmincéves országos csúcsát, azt mondta, idén az Európa-bajnokságon, majd az olimpián is szeretne csúcsformában versenyezni.

A BHSE sprintere a franciaországi Mondeville-ben adta át a múltnak Barati Éva 1994 óta élt rekordját, amelyen egy századot faragott (7.21 mp).

Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva most úgy fogalmazott: bízott benne, hogy ebben a szezonban sikerül megdöntenie a csúcsot, ez volt az egyik célja. Hozzátette: megtisztelőnek érzi, hogy 30 éves rekordot javított meg, ez bíztató a szabadtéri szezonra, a kedvenc száma ugyanis továbbra is a 100 méter, s erre is jó előjel a mostani 60-as időeredmény.

A fedett pályás idényben Takács még három versenyen indul, ezek közül az egyik a glasgow-i világbajnokság lehet, mint mondta, szeretné megfutni a szintidőt és ott lenni.
A mondeville-i futást felidézve megemlítette, hogy eddig azt gondolta, nem jó rajtoló, de ezen úgy érzi, már sikerült túllépnie.

“Ezzel együtt Mondeville-ben sem volt tökéletes az első pár lépés, ilyenkor már kapok is egy kis hátrányt, amit érzékelek, de szerencsére higgadt tudok maradni és képes vagyok koncentrálni a saját ritmusomra” – mondta, hangsúlyozva, hogy szerinte “van még ebben a 60 méterben, az elején és a végén leginkább”, azaz lehet még ezen az időn faragni.

Takács szerint különleges év lesz az idei, június elején Rómában Eb-t, aztán Párizsban olimpiát rendeznek, mindkettő nagyon fontos, ő pedig mindkettőn szeretne csúcsformában versenyezni.

“Egy sprinternél szerintem ezt talán nem is olyan nehéz kivitelezni, könnyebb a formaidőzítéssel játszani, de ez továbbra sem az én feladatom, hanem az edzőmé” – nyilatkozott, hozzátéve: bízik abban, hogy sikerül szinttel kijutnia az olimpiára, jelenleg hét századra van ettől.

A vágtázó nem versenyzett még ötkarikás játékokon, de elárulta, hogy szereti Párizst és Franciaországot.

“A mostani verseny után sétáltam is kicsit Párizsban, megnéztem a nevezetességeket és elmentem a ötkarikás visszaszámláló órához is. Már a háttérképem is az Eiffel-torony” – mondta.

-MTI-

Írj Te először kommentet "Takács Boglárka az Eb-n és az olimpián is szeretne csúcsformában versenyezni"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*