Tokió 2020 – Krausz Gergely olimpiai indulást érő helyen áll

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Krausz Gergely Facebook oldala/

A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség (BWF) pénteken lezárta az olimpiai kvótaszerző ranglistát, ami alapján két magyar, Krausz Gergely és Sárosi Laura is jó eséllyel ötkarikás indulási jogot szerzett.

    A világranglistán 61. Sárosi – aki ott volt Rióban is – az olimpiai kvótákért zajló küzdelemben a 31. helyen áll, így az indulása szinte biztosra vehető, mivel több pontszerző viadalt nem rendeznek.

    A férfiaknál Krausz Gergely 91. a világranglistán, az olimpiai sorrendben pedig a 38. – arra még várni kell, hogy ő is tokiói részvevőnek legyen tekinthető. Az ötkarikás nevezés július 5-én zárul, és mivel az egyéni indulók közül lesznek, akik párosban is rajthoz állnak, a magyar szövetség tájékoztatása szerint – bár Krausz kvótája is nagyon valószínű -, meg kell várni a végleges nevezési listát ahhoz, hogy a két magyar indulási jog hivatalos legyen.

    A kvalifikációs rend szerint a világranglista első 16 helyezettje – nemzetenként maximum két tollaslabdázó – kap egyesben kvótát, illetve a lista 17. helyétől nemzetenként egy-egy játékossal és a japán indulóval töltik fel 38-asra a mezőnyt.

A nemzetközi szövetség ezen felül három szabadkártyát oszthat ki úgy, hogy mind az öt kontinensről legyen tollaslabdázó az olimpiai indulók között.

    A riói olimpikon Sárosival együtt eddig öt magyar tollaslabdázó szerepelt az ötkarikás játékokon: 1992-ben egyesben Dakó Andrea, Fórián Csilla és Harsági Andrea, míg párosban a Dakó-Fórián kettős indult. Négy évvel később, Atlantában Ódor Andrea képviselte a magyar színeket. Magyar férfi tollaslabdázó még nem szerepelt olimpián.

-MTI-

 

Krausz Gergely móri születésű, itt tanult tollaslabdázni – a szerk.

Írj Te először kommentet "Tokió 2020 – Krausz Gergely olimpiai indulást érő helyen áll"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*