Változik a Fejérvíz Zrt. leolvasási rendje

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Pixabay.com/

A Fejérvíz Zrt. az alábbi közleményt adta ki honlapján – változtatás nélkül közöljük a közlemény ide vonatkozó legfontosabb információit:

Tájékoztatás a Fejérvíz ZRt. leolvasási rendjének a változásáról

Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a Fejérvíz ZRt. üzletszabályzata módosítás alatt van.

A 2021 -es évben az egyik fő változás, hogy társaságunk, az üzletszabályzat jóváhagyását követően ütemezetten áttér az évi egyszeri leolvasására.

A vízmérők új leolvasási és számlakiküldési rendje az ütemezések átvezetését követően az alábbiak szerint módosul:

  • A fél éves leolvasású felhasználási helyeken a korábbi féléves leolvasást évente egy leolvasás váltja fel.

Ez azt jelenti, hogy az átállást követően a mellékvízmérőket és bekötési vízmérőket egy időben, évente egy alkalommal olvassuk le, és a leolvasások alapján elszámoló számlát készítünk.

  • A vízdíjszámla „tájékoztató adatok” pontjában mindig feltüntetjük a következő leolvasás időpontját a „következő olvasás várható időpontja” sorában,
  • az aktuális hónaphoz tartozó települések listáját, valamint a leolvasással kapcsolatos további információkat mindig közzétesszük honlapunkon, és társaságunk facebook oldalán.

Az évi egy alkalommal történő leolvasási rend bevezetését követően változik a számlakiküldések rendje is:

  • Akik korábban is igényelték, azoknak egy év alatt összesen 11 db részszámlát készítünk, és úgy kézbesítjük, hogy három alkalommal 3-3 darab, egy alkalommal pedig 2 db részszámlát küldünk.
  • A részszámlák mennyisége a főmérőn mért mennyiség 12 havi átlaga, vagy a korábban igényelt mennyiség, kivételt ez alól a mellékvízmérők képeznek, akik részszámlájukat a mellékvízmérőn mért mennyiség 12 havi átlaga, vagy a korábban igényelt mennyiség alapján kapják meg.
  • A korábbi gyakorlatnak megfelelően a részszámlákban elszámolt mennyiségeket díjmentesen módosítjuk abban az esetben, ha felhasználónk ezt még a soron következő részszámlacsomag elkészítése előtt jelzi felénk.
  • A részszámlakészítések ütemezését honlapunkon a fejerviz.hu/aktualis/vizmeroleolvasas menüpont alatt tudja megtekinteni.

A havi leolvasású felhasználási helyek leolvasásának rendjét is módosítjuk, a következők szerint:

  • Azon közületi vízfelhasználások bekötési vízmérőit, és az ezekhez tartozó mellékvízmérőket, melyek felhasználása éves átlagban meghaladja az 50 m3/hó értéket, továbbra is havonta olvassuk le
  • Ha az ivóvíz felhasználás éves átlagban nem éri el az 50 m3/hó értéket, akkor ezen fogyasztási helyek bekötési vízmérőit, és az ezekhez tartozó mellékvízmérőket a jövőben csak évente egy alkalommal olvassuk le, az egyenletes díjfizetésüket pedig az átlagfogyasztásuknak megfelelő mennyiségű 11 darab részszámla kibocsátásával biztosítjuk. A részszámlák a főmérőn mért mennyiség 12 havi átlaga, kivételt ez alól a mellékvízmérők képeznek, akik a mellékvízmérőn mért mennyiség 12 havi átlagát kapják, vagy az igényelt mennyiség… “

A TELJES közleményt a cég honlapján, ITT tekintheti meg!

Írj Te először kommentet "Változik a Fejérvíz Zrt. leolvasási rendje"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*