“Wekerle Sándor és a dualizmus kora” címmel hirdet grafikai pályázatot az emlékét őrző móri alapítvány

Wekerle Sándor miniszterelnök dánosi háza a park felõl

Népszerű ajánlatok

/Fotó: wekerlealapitvany.hu/

A Wekerle Sándor Alapítvány a Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvánnyal együttműködésben grafikai pályázatot hirdet meg amatőr alkotók és hivatásos művészek számára Wekerle Sándor és a dualizmus kora témakörben.

A pályázat kiemelt célja Wekerle Sándor történelmi emlékezetének megőrzése, saját kora és a jelenkori párhuzamok, személyes üzenetek, gondolatok, élmények bemutatása művészi formában.

A pályázaton az első három helyezett pénzdíjban és díszoklevélben részesül. A legjobb pályamunkákból az alapítvány és együttműködő partnerei kiállítást rendeznek  a móri Lamberg-kastélyban.

A kiállítás ünnepélyes megnyitójára a Wekerle Centenáriumi Év keretében 2021. augusztus 26-án kerül sor.

A pályaművek bírálatára a kiíró neves szakemberekből, művészekből álló zsűrit kért fel.

Elnöke Nagy Benedek szobrászművész, tagjai: Báger Gusztáv, József Attila díjas költő, Ecsedi Mária grafikus, festő és textilművész, Mosberger Róbert grafikus és fotóművész, Varga Gábor Farkas grafikus művész.  

A pályázatról további információ a Wekerle Sándor Alapítvány weboldalán érhető el.

A kiíró szervezetek és a zsűri tagjai bíznak abban, hogy a pályázók színvonalas munkáikkal hozzájárulnak a Wekerle Centenáriumi Év 2021 méltó megünnepléséhez, a Wekerle hagyományápoláshoz.

 

Forrás: OS

Írj Te először kommentet "“Wekerle Sándor és a dualizmus kora” címmel hirdet grafikai pályázatot az emlékét őrző móri alapítvány"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*