Wekerle Centenáriumi Év lesz 2021-ben Móron

Népszerű ajánlatok

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány Wekerle Centenáriumi Évet hirdet 2021-re.

Az alábbi közleményt adták ki honlapjukon:

FELHÍVÁS

Wekerle Sándor, a dualizmus korának kiemelkedő államférfija, Magyarország első polgári származású, háromszoros miniszterelnöke és számos jelentős állami és társadalmi tisztség betöltője halálának 100. évfordulója tiszteletére, emlékének ápolására

WEKERLE CENTENÁRIUMI ÉV

meghirdetését kezdeményezi a Móron alapított Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány.

Wekerle Sándor kora kiemelkedő pénzügyi zsenije, innovátora és a haza szolgálatát minden körülmények között előtérbe helyező politikusa volt.

Magyarország polgárosodása, gazdasági, intézményi és infrasrukturális fejlődésének számos eredménye kötődik nevéhez és tetteihez.

Az Alapítvány 2021-ben szülővárosában, Móron sokszínű – tudományos, művészeti és kulturális és hagyományőrző – rendezvénysorozatot szervez Wekerle Sándor tiszteletére.

Az Alapítvány ezúton felkéri az állami, önkormányzati, szakmai, tudományos és civil szervezeteket, intézményeket a Wekerle Centenáriumi Évhez történő csatlakozásra, önálló rendezvények, megemlékezések szervezésére.

Tegyünk közösen azért, hogy Wekerle Sándor teljesítménye, személyes példája megfelelő helyet és elismerést kapjon nemzetünk történelmében!”

Írj Te először kommentet "Wekerle Centenáriumi Év lesz 2021-ben Móron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*