Az Ikarus történetéből Pusztavámon – Kisfilm

Népszerű ajánlatok

/Képkocka a kisfilmből/

Egy kuriózumra bukkantunk Mór és környékének múltjából, mégpedig 1973-ból. Érdemes megnézni, a Pusztavámi Gyáregységgel foglalkozó rész 3 perc 40 másodpercnél kezdődik!

A kisfilm ide kattintva tekinthető meg:

https://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=21331

Elhangzó szöveg:

“…Az Ikarus szerelőszalagját a munkások százai lepik el és mindenki elvégzi a szakmája szerinti munkákat.

A munkának ebben a fázisában minden egyes buszon kétszáz féle munkát végeznek. Itt kerülnek helyükre az ülések is, amelyek azonban nem itt készülnek… Hanem Pusztavámon, az Ikarus 4. számú telepén. 1970-ben egy megszűnt öreg bánya helyén új, korszerű technológiával felszerelt üzemet létesítettek. Ezzel a megszűnt bánya dolgozói és családtagjaik újra munkaalkalomhoz jutottak. Ebben az üzemben évente félmillió autóbuszülés készülhet. Ikarus szerelőszalag. A különböző alkatrészek és felszerelési cikkek itt kerülnek helyükre. Mire a busz a szalag végére ér, már útra kész is, magán hordja százötven kooperáló üzem kétszázezer dolgozója keze munkáját. Az Ikarus egy napi termelése több, mint két tucat autóbusz…”.

 

A szöveg Pusztavámra vonatkozó részét idéztük. Kiemelés tőlem! –  a szerk.

 

Forrás:filmhiradokonline.hu

1 komment a "Az Ikarus történetéből Pusztavámon – Kisfilm"

  1. SZENCZI JÓZSEF | március 28, 2023 på 17:07 | Válasz

    Kedves Katona Család!
    Mély fájdalommal fejezzük ki részvétünket s családdal való őszinte együtt érzésünket a Sándor halála A alkalmából a barátok,Technikumi Osztály társak részéről halála alkalmából.Nyugodjál békében kedves Sándor! Emléked a szívünkben él.
    Bejek Sándor,Kulcsár Sándor,Németh Géza,Szenczi József, Takács Nándor

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*