Beiskolázás a Móri Táncsics Gimnáziumban – Birkás Krisztina igazgatóval beszélgettem

Népszerű ajánlatok

/Egy iskolai vetélkedőn készült kép a Táncsics Gimnáziumban – Fotó: Birkás Krisztina/

Korábban megszokhattuk, hogy minden év telén hirdették meg a móri iskolák a pályaválasztási nyílt napokat, beiskolázási tájékoztatókat. Most a járvány miatt ez is másként alakult, online tájékoztatók voltak.  Azzal a céllal kerestem meg az általános és középiskolák igazgatóit, hogy e riportokkal is segítsük az informálódást, iskolaválasztást, valamint kicsit bepillantsunk az intézmények életébe.

-Milyen képzéseket indítanak?

A 2021/2022-es tanévben a következő képzéseket hirdetjük:

  • 4 évfolyamos német nyelvi speciális képzés

  • 4 évfolyamos informatika speciális képzés

  • 4 évfolyamos angol nyelvi speciális képzés

-Néhány mondatban összefoglalva: miért válasszák a 2021/2022-es tanévben beiratkozó diákok Önöket?

Gimnáziumunkra jellemző a családias légkör. Elsődleges feladatunk a kétszintű érettségire való felkészítés, és a felsőoktatásban vagy az érettségire épülő egyéb képzéseken továbbtanulni kívánó diákok tudásának megalapozása. Nagy hangsúlyt fektetünk az idegen nyelvi képzésekre, valamint fontos számunkra, hogy a napjainkban szinte minden területen használt informatikai felhasználói ismeretekre is szert tegyenek diákjaink. Iskolánk specialitása még az utolsó két évben választható Utazás és turizmus tantárgy, melyet a vendéglátás és turizmus iránt érdeklődő tanulók sajátíthatnak el, és tehetnek belőle érettségi vizsgát is.

A tanuláson kívül fontosnak tartjuk, hogy a szabadidő hasznos eltöltésére változatos programokat biztosítsunk diákjaink számára, ahol a megszerzett élményeken kívül a jó közösség kialakítására is van lehetőség. Néhány programunk például: természettudományi nap, egészségnap, Táncsics-nap, Nyelvek napja, könyvtári este, farsang, különböző kirándulások, túrák.

-Egy iskola színvonalának – nyilván sok más szempont mellett – egyik fokmérője, hogy szerepelnek diákjaik a különböző tanulmányi, sport és egyéb, az iskolai élettel kapcsolatos versenyeken, megmérettetéseken.   Melyeket tartja legnagyobb sikereiknek az utóbbi egy-két évben akár megyei-regionális, akár országos szinten?

Iskolánk diákjait mind tanulmányi, mind sport területen felkészítjük versenyekre. Több területen is büszkélkedhetünk gyönyörű eredményekkel, ezek közül az elmúlt két évből néhányat emelek ki:

Lotz János szövegértési és helyesírási verseny, országos 1. helyezés,

Utazás & Turizmus – GTTP Award pályázat magyarországi fordulója országos 2. helyezés,

Idegen nyelvi verseny – német vers és prózamondó kategória, regionális 1. helyezés,

Tour de Pannon – Tervezz velünk szállodát! –Turizmusverseny középiskolásoknak, regionális 2. helyezés,

Pannon Lapok Társasága által szervezett SÉTA (Sajtó és Tanulás) program, ahol a legjobb újságírókat díjazták, az elmúlt két évben iskolánk diákja szerezte meg az ARANYTOLL-at,

Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny, megyei 2.  és 3. helyezések,

Költőnk és kora József Attila műveltségi vetélkedő, megyei 3. helyezés,

Day of the Comuseum – angol nyelvi verseny, megyei 2. helyezés,

állandó résztvevői vagyunk a Fejér Megyei Diáknapok rendezvénynek, ahol számtalan arany-, ezüst-, bronz minősítést szereztek diákjaink,

Úszó Diákolimpia, országos 3. hely,

Atlétika Diákolimpia, megyei 2. és 3. helyezések,

Kézilabda Diákolimpia, megyei 3. helyezés.

Részletes bemutatkozó kisfilmünket megtalálhatják az érdeklődők honlapunkon (tmgmor.hu), valamint a Móri Táncsics Mihály Gimnázium Facebook oldalán.

Szeretettel várjuk leendő diákjainkat!

 

                                                                     Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Beiskolázás a Móri Táncsics Gimnáziumban – Birkás Krisztina igazgatóval beszélgettem"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*