Ezeket a szakmákat tanulhatod Móron a Perczelben

Népszerű ajánlatok

/A képek illusztrációk/

A Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium   (Mór, Dózsa György utca 2.)    honlapján tette közzé az intézményben tanulható szakmákat a három éves képzésben.

Ezt idézzük, változtatás nélkül:

“Az iskolánkban tanulhatsz technikumban és szakképző iskolában.

Szakképző 3 éves szakmai képzéseink:

Ipari gépész– : olyan ügyes kezű tanulókat várunk, akik szeretnek gépeket szétszedni, szerelni, hiszen az ipari gépésznek feladata a leendő munkahelyükön, hogy biztosítsák az adott munkagépek zavartalan működését.

 

Gépi és CNC forgácsoló– feladata: olyan fiataloknak ajánljuk, akik szívesen hoznak létre új alkatrészeket, munkaeszközöket  hagyományos és számítógéppel vezérelt forgácsoló gépeket és megmunkáló központokat használnak munkájuk során.

 

Mechatronikus karbantartó– feladata: komplex gépek, berendezések és rendszerek szerelésében, karbantartásában dolgozik a különböző gépek berendezések robotok vezérlést tervezi meg és kivitelezi. Illetve ezek hibaelhárításával és javításával is foglalkozik.

 

Villanyszerelő– feladata: fogyasztásmérő helyet alakít ki, elosztóberendezést, erősáramú és épületinformatikai vezetékhálózatokat, világítási berendezést és készülékeket, épületvillamos berendezést, készüléket javít, karbantart.

 

Kereskedelmi értékesítő– feladata: tanulmányai során megismerkedhet élelmiszerek, vegyiáruk, és gyógynövények forgalmazásával, műszaki cikkek, ruházati és vegyesiparcikkek értékesítésével. Megtanulja a képzés során a díszcsomagolás fortélyait, valamint az vásárlókkal való helyes viselkedési formát.

 

A nálunk tanult diákok államilag támogatott ösztöndíjban részesülnek. Az ösztöndíj mértéke tanulmányi eredménytől függően növekszik, avagy csökken. Nem kap ösztöndíjat az a tanuló, akinek igazolatlan hiányzásai meghaladják a 7 órát, valamint megbukik félévkor vagy év végén.

A duális képzésben tanuló diákok az ágazati alapvizsga sikeres teljesítése  után   a gyakorlati képzéseiket külső gazdálkodóknál (üzemekben, boltokban, borászatokban) végzik, melynek keretében tanulói munkaszerződést kötnek a tanulókkal, ami további juttatást biztosít.

Az ágazati alapvizsgát technikumban 10. év végén, szakképzőben 9. év végén kell teljesíteni.

A szakképző iskola elvégzése után lehetőség van 2 éves érettségit adó képzésre, amely csak a szakmai bizonyítvánnyal rendelkezőknek lehetséges.”

 

Forrás:perczelmor.hu

Írj Te először kommentet "Ezeket a szakmákat tanulhatod Móron a Perczelben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*