2020. Ezerjó-fiúját köszöntötték Móron – Képgalériával

Népszerű ajánlatok

/Varga Levente Csaba szüleivel – Fotó:Nagy Pál/

A 2020. évi Móri Bornapok vasárnapján – 2010. óta immár tizenegyedszer – közös koccintásra hívta az érdeklődőket a Borbarát Hölgyek Egyesülete Mór a “Teremtés – kútjához”, vagyis a Lamberg-kastély parkjában található Puttó szoborhoz (Nagy Benedek móri szobrászművész alkotása), melyet évekkel ezelőtt fogadtak örökbe. Hagyományaikhoz híven most köszöntötték az ez évi “Ezerjó-fiút” is.

Idén is meghívták a korábbi évek “Ezerjó-fiúit”, akik el is jöttek szüleikkel – Fotó:Nagy Pál

A járvány miatt – érthetően – a korábbiaknál kevesebb helybeli érdeklődő volt itt. Eljött Törő Gábor országgyűlési képviselő, Dr. Némethné Utry Edit, Mór Polgármesteri Hivatala Humánügyi Irodájának vezetője,  Simon M. Veronika festőművész, aki a borbarát hölgyek egyesületének tiszteletbeli tagja is, Mór borkirálynője Gruber Nóra és udvarhölgye Ruff Nikolett, valamint Pfiffer Katalin korábbi borkirálynő, és mások is.

Backer Zsuzsanna, a Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke és Törő Gábor köszöntő szavai után rövid énekes-zenés műsor következett.

A Liederkreis Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus dalai után a 20 éves születésnapját ünneplő Borbarát Hölgyek Egyesületének egy tagja mondott verset.

Ezt követően adta át Törő Gábor országgyűlési képviselő az idei év Ezerjó-fiújának, Varga Levente Csabának – aki május 15-én született (3630 grammal, 52 cm-el a Móri Mentőállomás garázsában egy mentőautóban – de erről már írtunk),  valamint szüleinek, Varga Csabának és Varga-Csuha Nórának az ajándékokat, melyek közül nem hiányozhatott egy palack jóféle ezerjó sem.

Hogy mennyi szerepe volt a bornak és mennyi az ifjú párnak abban, hogy a Móri Ezerjó 2019. őszi fogyasztása után fiúk szülessen?  Nos, ezt valószínűleg sosem fogjuk megtudni…

Ámde:  ha már annak idején Habsburg uralkodócsalád is sokszor rendelt ebből a nemes nedűből – merthogy ők hittek fiúnemző erejében – akkor fogadjuk el, hogy a szülők által tavaly elfogyasztott ezerjónak lehet némi köze a Varga család második kisfiának megszületésében…

Mint a szülőktől megtudtam, a csöppségnek van egy testvére: Varga Donát István, aki 4 éves. Az édesapa egyébként technológusként dolgozik az Adientnél, az édesanya jelenleg otthon van a picurral, egyébként ő is az Adient munkavállalója.

Az ünnepség végén Simon M. Veronika és a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend képviselője köszöntötte a borbarát hölgyeket egyesületük kerek évfordulója alkalmából a művész egy alkotásával. Ezt követően a jelenlévőket meghívták egy pohár borra.

                                                                                                           Nagy Pál

Fotók:Nagy Pál

Írj Te először kommentet "2020. Ezerjó-fiúját köszöntötték Móron – Képgalériával"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*