Amikor “Ünnepi és filléres gyorsvonatok” indultak Mórra

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

Egy kis visszatekintést adunk az első Móri Bornapok egyikéről, pontosabban ezen belül az ide szervezett ú.n. “filléres vonatok”-ról a korabeli sajtót idézve:

“-—VASÁRNAPI FILLÉRES GYORSVONATOK.

A m. kir , államvasutak igazgatósága közli, hogy legalább ötszáz utas jelentkezése esetében október 4.-én, vasárnap a következő ünnepi és filléres gyorsvonatokat inditja:

1, / Budapestről-Mórra /bornap/. Budapest déli pályaudvarról indul reggel 6 órakor, Mórra érkezik 8,27-kor, vissza indul 19,40kor, Budapest déli pályaudvarra érkezik 22,10-kor, A menettérti jegy ára 2.20 P.

2, / KőszegrőlMórra/Utközbeni felszállással,/ A menettérti jegy ára Kőszeg, Szombathely és Sárvárról 4,70 P.  Pápáról 3,20 P.,  Győrből 2.20 P.,  Komáromból 1.30 P. /Kellő számú jelentkezés esetében csatlakozás Tatabánya, Tatatőváros, Bánhida és Felsőgalláról, valamint Sopronból./

3, / Nagykanizsáról és Székesfehérvárról Mórra.  A menettérti jegy ára Nagykanizsáról, Balatonboglárról ás Balatonszemesről 4.- P, Székesfehérvárról 0.70 P, /Kellő számú jelentkező esetében csatlakozás Adony és Sárbogárdról./

A
fenti 1-6. alatti vonatoknál a tekintetbejövő belépőjegyek megváltása kötelező.

A vonatoknál mindennemű kedvezményt vagy szabadjegy érvénytelen és azok csakis a különleges menettérti jegyekkel vehetők igénybe, melyek az utazás megkezdése előtt tintával vagy tintairónnal aláirandók. A Budapestről kora raggal induló és oda késő éjjel visszaérkező vonatokhoz a Bszkrt a főbb utvonalakon csatlakozó járatokat indit,/M0T/B.”

Forrás:Library.hungaricana.hu/Magyar Országos Tudósító, 1936. szeptember/2   /  1936-09-26 [148]

Kiemelések tőlem – a szerk.

Írj Te először kommentet "Amikor “Ünnepi és filléres gyorsvonatok” indultak Mórra"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*