Csalót fogtak a rendőrök

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Nem létező mobiltelefonok árusításával szedte rá áldozatait egy salgótarjáni csaló.

A Móri Rendőrkapitányság nyomozói 9 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt indítottak eljárást egy 26 éves férfi ellen.

Megállapították, hogy 2023 szeptembere és 2024 márciusa között egy népszerű online piactéren olyan mobiltelefonokat kínált eladásra, melyekkel ténylegesen soha nem rendelkezett.

A hirdetésre csaknem féltucatnyi érdeklődő jelentkezett az ország különböző pontjairól, akiktől a csaló minden esetben előleget kért, vagy az eladásra kínált telefonok teljes vételárának átutalását egy általa megadott bankszámlaszámra.

A gyanútlan vevők kivétel nélkül eleget tettek a férfi kérésének, azonban az összegek beérkezését követően a szélhámos megszakította velük a kapcsolatot, és elérhetetlenné vált.

A móri nyomozók az elkövető kézre kerítése érdekében elfogatóparancsot bocsátottak ki, melynek eredményeként az egyenruhások július 16-án Egerben igazoltatták, azonosították és elfogták a csalárd eladót.

A férfi részletes beismerő vallomásában elmondta a nyomozóknak, hogy életvitelszerűen a csalásokból származó pénzekből tartotta fenn magát, mivel az jó üzletnek és könnyű kereseti forrásnak bizonyult… Egészen elfogásáig – tájékoztatott bennünket a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Írj Te először kommentet "Csalót fogtak a rendőrök"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*