Az USA egyik legjobb utánpótlás csapatánál folytatja a móri jégkorongozó

Népszerű ajánlatok

/A képen Tankó Benedek – A fotókat édesanyjától kaptuk/

2022-ben írtunk utoljára a móri  Tankó Benedekről, aki akkor a sportág egyik fellegvárában, Finnországban élvonalbeli utánpótlás klubban jégkorongozott.

Most újra hírt kaptam róla, mégpedig édesanyjától, Kraft Herminától.

Megkeresték ugyanis az Amerikai Egyesült Államokból tavaly november környéken a Norwich Free Academytől   ( https://www.nfaschool.org/.

Az iskola jégkorong csapata a 2023-2024-es szezonban megnyerte az USA Tier1 U18-as bajnokságát (https://unitedtier1hockeyleague.com/2023-24-champions/)

Benedek augusztusban utazik az USA-ba,  miután megkapja a folyamatban lévő a tanuló vízumot. A klub két bajnokságban is indul, ezek az U18AAA és az UT1HL.

A tehetséges játékos jelenleg itthon van Móron.  Az előző szezont az EHC München-ben kezdte, és játszott a Székely Jégkorong Akadémián is. Többször behívták és beválogatták a 2023/24-es szezonban a magyar  U17-es  válogatott mérkőzéseire.

Kraft Hermina elmondta, hogy hálásak Sofron Attilának és Sofron Ádámnak, akik segítették fiukat a próbajáték előtti felkészülésben, és a Székely Jégkorong Akadémia U18-as teljes stábjának.  Ők mind hozzájárultak Benedek mostani eredményeihez.

A finnországi tartózkodás alatt készült  egy kb. 50 perces dokumentumfilm ( Berecz Péter készítette), melyben az ő kinti életét is bemutatják.

Ennek a filmnek a fő témája az oktatás, de a móri srác többször látható a jégpályán meg a suliban:

https://www.youtube.com/watch?v=MRlHnd5MIzM

A képen a Campus Connecticut, ide megy Benedek.

Korábban itt írtunk Tankó Benedekről:

Móri srác a világ egyik legerősebb bajnokságában!

Írj Te először kommentet "Az USA egyik legjobb utánpótlás csapatánál folytatja a móri jégkorongozó"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*