Kitüntette Takács Boglárkát az Alba Regia Atlétikai Klub

Népszerű ajánlatok

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepelte pénteken délután az Alba Regia Atlétikai Klub Székesfehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen megemlékeztek az elmúlt évtizedek nagy eredményeiről, valamint díjazták az ARAK kiemelkedő sportolóit, edzőit, vezetőit.

Az Alba Regia Atlétikai Klub 1924-ben első székesfehérvári atlétikaklubként alakult meg. Az alapítók az I. világháború és trianoni döntés utáni helyzetben szerettek volna megoldást találni a társadalom mozgásban tartására. Az ARAK az első időkben, Dr. Havranek József elnöksége alatt a Sóstó környékén számos sportágban biztosított lehetőséget a mozgásra a lakosságnak.

A múltkori ARAK történelme 1924 és 1948 között zajlott, az 1989-es rendszerváltásig a városban elsősorban a Videoton SC biztosított lehetőséget az atletizálásra. A Videoton SC szakosztályainak megszűnése után 1993-ban, a József Attila Gimnáziumban alapították meg az újkori ARAK-ot. A klub rövid időn belül az ország atlétikaéletének egyik meghatározó szereplője lett.

Az ünnepi közgyűlésen az Alba Regia Atlétikai Klub kiosztotta az elmúlt évtizedek munkájáért járó elismeréseket is:

Ezüst Érdemérmet vehetett át Mátó Sára és Takács Boglárka.

Forrás: OKK Fehérvár

A Móron élő, többszörös magyar bajnok és országos csúcstartó (100 és 200m) Takács Boglárka jelenleg a Budapesti Honvéd atlétája, de nevelőegyesülete az ARAK volt. Sok szép sikert ért el  klub színeiben  – a szerk.

Írj Te először kommentet "Kitüntette Takács Boglárkát az Alba Regia Atlétikai Klub"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*