Két év múlva készülhet el az új egészségház Bakonycsernyén

Népszerű ajánlatok

/Bakonycsernyei látkép/

A „Egészségház építése Bakonycsernyén” című projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 399,98 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból.

A projektet Bakonycsernye Nagyközség Önkormányzata valósítja meg a TOP_Plusz-3.3.2-21 kódszámú Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése c. pályázati konstrukció keretében elnyert támogatásból. 

Jelen projekt keretében az egészségügyi alapellátás fejlesztése keretében új egészségház épül Bakonycsernyén a Polgármesteri Hivatal szomszédságában, mely eredményeképpen a településen lévő 2 vegyes háziorvosi egészségügyi alapellátás és a 2 védőnői szolgálat egy épületbe történő integrálása valósul meg a TOP_PLUSZ-1.2.1-21- FE1-2022-00024 sz. nyertes projekt keretében kialakításra kerülő új Fő térhez szervesen kapcsolódva.

A településen jelenleg több, elavult infrastrukturális állapotú, valamint az energetikai körülményeknek nem megfelelő épületekben működik az egészségügyi alapellátás. A meglévő épületek adottságai miatt egyik sem bővíthető.

Működtetésük költsége külön-külön és együttesen nézve is magas, az épületek fenntartása nem rentábilis, ezért Bakonycsernye önkormányzata új egészségház építésére pályázatot és nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást a TOP_PLUSZ-3.3.2-21-FE1 számú Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése tárgyú felhívás keretében.

A beruházás keretében babakocsi tároló, kerékpártámaszok is létesülnek, valamint megújuló energia is alkalmazásra kerül, továbbá az épület működéséhez szükséges eszközbeszerzés is megvalósul.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.02.28.

Forrás: ÖS

Írj Te először kommentet "Két év múlva készülhet el az új egészségház Bakonycsernyén"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*