Ezúttal is sok volt a szabályszegő sofőr

Népszerű ajánlatok

/A 2023. őszi képen: ellenőrzés Móron a Deák F. utcában/

Fejér vármegyében az egyenruhások 2024. február 12. és február 18. között sebességmérési akciókat tartottak, ellenőrizték a biztonsági öv használatát, az ittasságot, valamit figyelemmel voltak a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítására is.

A közlekedésrendészeti akciók során a rendőrök 190 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, és 5 alkalommal a gyermekbiztonsági rendszer helytelen kezelését állapították meg.

A hét folyamán az egyenruhások 8 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

A vármegye közútjain hét nap alatt 763 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. Sebességtúllépés miatt 37 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 134 sofőrt pedig helyszíni bírsággal sújtottak. A rendőrök az előzés szabályainak megszegése miatt 9, az elsőbbség meg nem adása miatt 83 járművezetővel szemben intézkedtek.

A kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 43-an sértették meg, a követési távolságot pedig 8-an nem tartották be.

Fejér vármegyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre, valamint kamerák, sebességmérő berendezések és drónok segítségével történő közlekedésrendészeti ellenőrzésekre – tájékoztatott bennünket a Fejér Vármegyei RFK Kommunikációs Szolgálata.

Címlapkép forrása: Facebook/Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálja

Írj Te először kommentet "Ezúttal is sok volt a szabályszegő sofőr"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*