1097 gyorshajtó, 11 ittas vezető, nem használt biztonsági övek…

Népszerű ajánlatok

/A korábbi kép illusztráció! – Ellenőrzés Móron a Wekerle Sándor utcában/

A Fejér Vármegyei rendőrség közösségi oldalán számolt be a múlt heti közlekedésbiztonsági ellenőrzések tapasztalatairól. Ezt írták:

A Fejér vármegyei rendőrök közel 2000 ittasság-ellenőrzést hajtottak végre az elmúlt héten. A vármegyeszerte több településen végrehajtott akciók célja főként az ittas járművezetők kiszűrése volt, de a rendőrök valamennyi észlelt jogsértés elkövetőjével szemben intézkedtek.

Az akciók során kollégáink 11 ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból, melynek kapcsán 9 büntetőeljárást, 1 szabálysértési eljárást és 1 közigazgatási eljárást indítottak.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök 7 nap alatt 146 esetben intézkedtek, a gyermekbiztonsági rendszer nem megfelelő használata miatt 3, a motorkerékpár-bukósisak használatának elmulasztása miatt pedig 1 intézkedést kezdeményeztek.

Sebességtúllépés miatt 142 helyszíni bírságot szabtak ki, 2 figyelmeztetéssel éltek és 1 közigazgatási eljárást indítottak munkatársaink. Megállítás nélküli ellenőrzések során 951 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kérjük a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé! A balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

Forrás: Facebook

Írj Te először kommentet "1097 gyorshajtó, 11 ittas vezető, nem használt biztonsági övek…"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*