Regionális központtá tennék Mórt – Téged is vár a Móri Öttusa SE!

Népszerű ajánlatok

/A 2023. júliusi képen Csonka Loretta és Licskó Csaba nyilatkozik a Móri Városi Tévének – Fotó: Móri Öttusa SE/

Az öttusa a magyar sikersportágak egyike. Számos olimpiai és világbajnoki címet értek el versenyzőink. Elég csak Fábián Lászlóra, Martinek Jánosra, Mizsér Attilára (jelenleg ő a magyar szövetség főtitkára), Balczó Andrásra, vagy a nőknél Vörös Zsuzsannára (jelenleg a magyar szövetség általános alelnöke) gondolnunk.

Miért érdekes ez Móron?

Mert hosszabb szünet után 2023-ban hallatott magáról újra a Móri Öttusa SE.  Az évekkel ezelőtt kiváló eredményeket elért egyesületről jó ideig semmit nem lehetett hallani. Aztán tavasszal  megkerestek, és mindjárt szép sikerekről számoltak be, sőt: azóta újabbakat is érte el!

Érdekelt, vajon minek köszönhető mindez?   Egy hétvégi úszóedzés után ültünk le beszélgetni a Wekerle Szabadidőközpont büféjében Csonka Loretta vezetőedzővel és Licskó Csaba edzővel.

Megtudtam, hogy – miután a székesfehérvári edzők már nem tudták vállalni a napi kétszeri ingázást – egy évig egyedül Loretta foglalkozott az akkori utánpótlással, illetve a megmaradt öt gyerekkel.  Abban az időszakban visszafejlődött az egyesület, és támogatást sem igen kaptak.   „Nem volt eredmény, nem volt pénz” – mondta Csonka Loretta.

Nem sokkal több, mint éve jött át Oroszlányból Licskó Csaba, aki  edzőként is dolgozik, mellette igyekszik menedzselni az egyesületet: kapcsolatokat épít (pl. városi és környékbeli önkormányzatok, országgyűlési képviselő…), valamint támogatókat szerez.  Jó viszonyt ápolnak a Magyar Öttusa Szövetség új  vezetésével. Jelenlegi legkomolyabb szponzori kapcsolatuk pedig a Fehrner Hungariával van, újabb támogatóik között van a móri City Döner gyorsétterem.

A közelmúltban vették fel a kapcsolatot az AvEnGarde Vívó Sportegyesülettel, melytől további fejlődést várnak.

Kérdésemre elmondták: már mintegy 40 gyerek látogatja az edzéseket, közülük 15-en versenyzők, a többiek alkotják az utánpótlást.   A korosztály 8-15 év között van.

Mik a legfontosabb céljaik?

Még több gyerekkel akarják megismertetni, megszerettetni ezt a szép sportágat, biztos anyagi bázist teremteni, és regionális központtá szeretnék tenni  Mórt.

Érdemes tudni, hogy  a 2024-es olimpia után a lovaglás helyett akadálypálya lesz a sportág része.  Ez a móriaknak kedvezőbb is, és pörgős – látványos, a gyerekek  pedig szeretik.  Álmuk egy ilyen OCR akadálypálya, amelynek megvalósítása  tízmilliókba kerül.  Ezt nem csak ők használnák, hanem a város lakosságának is rendelkezésére állna, működtetése pedig bevételt hozna az egyesületnek.

Hosszabb távú terveik között az is szerepel, hogy egy multi sportegyesületté alakuljanak át, melyben több sportág (triatlon, duatlon, öttusa…) lenne.

Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!

A Móri Öttusa SE szeretettel vár benneteket! Ja, igen: az öttusa ezekből a számokból áll:  vívás, úszás, kombinált futás és lövészet, valamint az említett akadálypálya. Aki ezt választja, igazán sokoldalú sportemberré válhat!

Jelentkezni, érdeklődni itt lehet (üzenetben): https://www.facebook.com/profile.php?id=100068165912463

Írj Te először kommentet "Regionális központtá tennék Mórt – Téged is vár a Móri Öttusa SE!"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*