Februártól vár az új Móri Városi Piac (+Videó)

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Sajtónyilvános bejárást tartottak ma reggel abból az alkalomból, hogy befejeződtek a munkálatok az új Móri Városi Piac és az új városközpont területén.

A bejáráson Fenyves Péter, Mór polgármestere ismertette röviden a projektet.

Mór újkori történetének legnagyobb beruházására a város 4,161 milliárd forintot nyert három – az Európai Unió által támogatott  – pályázaton.

Elkészült a fedett árusítóhely és a vásárcsarnok, üzlet-és irodaépületek épültek, egybefüggő többfunkciós központi tér alakult ki.

A városháza eddig bezárt udvarát megnyitották a tér felé, megépült a 75 férőhelyes mélygarázs, átalakították az egykori műemlék istállóépületet (itt kisebb belső munkálatok folynak még),  így új közösségi és rendezvénytérrel gyarapodik a város – szórakozási, művelődési célra is.

A bejáráson Fenyves Pétertől megtudtam, az üzlet és irodahelyiségeket rövidesen nyilvános pályázatokon hirdetik meg hasznosításra.  Hozzátette, hogy a legfelső szinten lévő nagy méretű helyiségeket szándékosan nem burkolták le teljesen, így az azokat hasznosító vállalkozás saját igényeire szabhatja, és észszerű költségeit majd le is lakhatja később.

A piac előtti, Deák Ferenc utcai járdát hamarosan megnyitják a gyalogosok számára.

A mélygarázst két lifttel is elérhetjük.  Fenesi András kommunikációs referens elmondta, hogy a parkolás fizetős lesz, de: ahogy azt más városokban tapasztalhatjuk, itt is lesz türelmi idő, amit nem kell kifizetni! Ennek pontos időtartama, és a hosszabb parkolások díja jelenleg kidolgozás alatt van.

Jó hír a négylábú társaikkal érkezőknek, hogy a létesítmény területén kutyaitató és kutyaillemhely is lesz.

Ami mindenkit a legjobban érdekel:  mikor nyílik meg az új piac?

Február elején – válaszolta kérdésemre a polgármester. A különböző hatóságok (csak példaként: katasztrófavédelem, építéshatóság, Népegészségügyi Intézet, rendőrség, stb…stb…)  használatbavételi engedélyeinek átfutási ideje ugyanis 60 nap. Ígéretet kaptak arra, hogy lehetőség szerint ezeket mihamarabb megkapják.

ILYEN MOST – RÖVID VIDEÓ:

Írj Te először kommentet "Februártól vár az új Móri Városi Piac (+Videó)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*