1197 gyorshajtó, 13 ittas vezető, be nem kötött biztonsági övek…

Népszerű ajánlatok

/Korábbi kép, illusztráció – Fotó: Police.hu/

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság ma reggel közösségi oldalán számolt be a múlt heti közlekedésbiztonsági ellenőrzések tapasztalatairól. Ezt írták:

“Az év második hetében a rendőrök fokozott figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, az engedély nélkül, vagy ittasan közlekedők forgalomból történő kiszűrésére és egyéb, a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabályszegők elleni fellépésre.

Az akciók során az egyenruhások ittasság miatt 7 járművezetővel szemben büntetőeljárást, 3 vezetővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek, továbbá 3 vezetőt közigazgatási bírsággal sújtottak.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök 125 esetben intézkedtek, a gyermekbiztonsági rendszer használatát 2 alkalommal nem találták megfelelőnek, és 1 motorkerékpárost azért állítottak meg, mert nem viselt bukósisakot.

A hét folyamán az egyenruhások a vármegye útjain összesen 97 járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akik a megengedett sebességet túllépve közlekedtek. További 1100 járművezetőről készített felvételt a traffipax.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, a személysérüléses közlekedési balesetek számának csökkentésére és a baleseti sérülések súlyosságának mérséklésére. Erre tekintettel a jövőben is rendszeresek lesznek a közlekedésrendészeti ellenőrzések a vármegyében. Kérjük a közlekedőket, hogy mindig tartsák be a sebességhatárokat, és a KRESZ előírásait… hogy mindenki hazaérjen!”

Forrás: Facebook

Írj Te először kommentet "1197 gyorshajtó, 13 ittas vezető, be nem kötött biztonsági övek…"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*