„Kellett a változás, továbblépés” – ifj. Fogarasi Attila az idei szezonról, terveiről

Népszerű ajánlatok

/Fotó: ifj. Fogarasi Attila saját archívumából/

Ha rallye, akkor Móron mindenkinek ifj. Fogarasi Attila jut eszébe. Szép sikereket értek már el navigátorával, Toloczkó Péterrel.  Eredményeikről régóta rendszeresen olvashatnak oldalainkon.  A korábbi évektől eltérően 2023-ban nem a Rallye2-ben, hanem az első osztályban indultak, és autót is váltottak.  Attilát kérdeztem idei szezonjukról, további terveikről:

Új autóval vágtak neki az idei szezonnak. Mi volt az oka, mit kell tudni erről a Fordról?

16-17 sportban töltött év után úgy éreztem, hogy változásra van szükségem. A Hondával valószínűleg idén nem is versenyeztem volna, ezért fájó szívvel, de úgy döntöttem, hogy eladjuk.  Szerencsére úgy alakult, (az eredeti tervekkel ellentétben), hogy egy legújabb fejlesztésű Ford Fiesta Rally4 típusú autóval tudtunk indulni idén. Ugyan csak két futamra volt lehetőségünk, de motivációban és élményben többet adott, mintha minden maradt volna a régi kerékvágásban.

Ez egy gyári, mérnökök által versenyzésre kitalált autó. Turbós, 1000ccm, 3 henger, de mégis 210 lóerő. Szekvenciális váltó, így nem kell kuplung, az ember csak tolja-húzza, mint a szimulátorokban. A Hondához képest nagyobb fékek vannak, és sokkal könnyebb a súlya, a futóműve pedig szavakkal leírhatatlan, hihetetlen a kanyarsebessége.

-Miért léptek eggyel feljebb,  a Rallye1 Országos Bajnokságba?

Ahogy mondtam, a sok év alatt úgy éreztem, hogy egy kicsit beragadtam ezért kellett a változás, továbblépés. Technikai sport révén, nem egyszerű a fejlődés, illetve ezzel a turbós autóval csak itt lehet indulni, a Rally2 (ORB2) osztályban nem engedélyezett.

-Jól gondolom, hogy a korábbi éveik sikeresebbek voltak? Mi minden hátráltatta Önöket 2023-ban?

Voltak sikeresebb éveink, de tudtam, mit vállalok az év elején. Be kellett áldozni a változásért azt, hogy ezzel az autóval csak két futam fér bele a csapat költségvetésébe. Egyébként bemutatkozó versenyünkön, a Mecsek Rallyn azonnal nyerni tudtunk a kategóriánkban, és a 2WD (kétkerékmeghajtású) kupában is, amire nagyon büszke vagyok.

Sajnos a Győr Rallyn motor probléma miatt kiestünk.

-Tervek, célkitűzések 2024-re és hosszabb távra?

Az autó, a csapat, és a Rally1 bajnokság is marad, de szeretnénk a lehető legtöbb aszfaltos versenyen elindulni, és eredményesen szerepelni.

Hálásan köszönöm a támogatóink és a csapat kitartó segítségét, illetve a nézők és a szurkolók biztatását!

                                                               Nagy Pál

A csapat

Fotók: ifj. Fogarasi Attila saját archívumából

Írj Te először kommentet "„Kellett a változás, továbblépés” – ifj. Fogarasi Attila az idei szezonról, terveiről"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*