Fokozott ellenőrzésre figyelmeztet a Móri Rendőrkapitányság

Népszerű ajánlatok

/A korábbi kép illusztráció – Fotó: Police.hu/

Szabadkai Szabolcs r. főtörzsőrmester, a Móri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának megbízott vezetője az alábbiak közzétételére kért bennünket:

“A Móri Rendőrkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy a húsvéti ünnepek alatt fokozott rendőri ellenőrzésre kell számítaniuk.

A fokozott ellenőrzés fő célja a közlekedésbiztonság javítása és a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek csökkentése.

Az ellenőrzés során kiemelten az ittas és bódult állapotban, illetve a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vezetők forgalomból történő kiszűrése a fő szempont, de természetesen egyéb jogsértések észlelése esetén is intézkedni fognak kollégáink.

Az ittas és bódult vezetés komoly veszélyeket rejt magában, és számos negatív következménnyel járhat, mind az egyén, mind a társadalom számára. Az alkohol és egyéb tudatmódosító szerek befolyásolják a reakcióidőt, a koordinációt és a döntéshozatalt, ami jelentősen növeli a balesetek kockázatát.

Az ittas vezetés, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása miatt bekövetkezett balesetek nemcsak súlyos sérülésekhez, hanem tragédiákhoz is vezethetnek. A vezetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy az ittas vezetés nem csak saját életüket, hanem mások életét is veszélyezteti. A közlekedési baleseteket elszenvedő áldozatok gyakran ártatlan utasok, gyalogosok vagy más járművezetők.

Az alkoholfogyasztás, valamit a vezetési képességre hátrányosan ható szerek használata utáni vezetés elfogadhatatlan kockázatot jelent. Az ittas vezetés elleni küzdelem közös felelősség, amelyben minden egyénnek aktívan részt kell vennie. A társadalom számára a legfontosabb, hogy mindenki felelősségteljesen döntsön a vezetéssel kapcsolatban és mindenki biztonságban haza érjen.”

 

Kiemelések tőlem – a szerk.

Írj Te először kommentet "Fokozott ellenőrzésre figyelmeztet a Móri Rendőrkapitányság"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*