Kimagasló felvételi eredményeink vannak – Beiskolázás a Szent Erzsébet Iskolában

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Kovács Béla saját archívumából/

A korábbi évekhez hasonlóan idén is azzal a céllal kerestem meg mind a négy móri általános iskola igazgatóját, hogy e riportokkal is segítsük az informálódást, iskolaválasztást, valamint kicsit bepillantsunk az intézmények életébe.   Kovács Bélát kérdeztem:

-Hány elsős osztályt terveznek indítani, kik lesznek az osztályfőnökök, napközis nevelők? Röviden bemutatná őket?

A Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskolában 1 elsős osztály indítását tervezzük.

A tanító nénik, akik szeptembertől a kis elsősöket tanítani fogják:

Leitner Zsófia

Intézményünkben végezte általános iskolás tanulmányait. Ő az első olyan tanítványunk, aki diplomás pedagógusként tért vissza egykori iskolájába. Nagy örömünkre szolgál, hogy – talán az itt megtapasztaltaknak is köszönhetően – választotta a tanítói hivatást.

Tudatosan készült a Szent Erzsébet Iskola közösségébe történő visszatérésére. Személyének, elhivatottságának köszönhetően felvételt nyert iskolánk fenntartója, a Székesfehérvári Egyházmegye által működtetett Pedagógus Képzési Ösztöndíj Programba is.

Ráczné Klock Andrea

1991-ben frissen végzettként került az egy évvel korábban újraindult Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskolába, így része lehetett kiépülésének, iskolabővítéseknek, szépüléseknek. Tanítói diplomája mellé 2003-ban fejlesztő-differenciáló szakirányon másoddiplomát szerzett és szakvizsgázott.

Azóta a tanítói feladatai mellett a tanulók fejlesztési munkájának egy részét is ellátja az intézményben. Elmondása szerint büszke rá, és egyben nagy örömmel tölti el, hogy első munkahelyén védett és szép környezetben, megfelelő technikai háttérrel, kiváló munkatársakkal dolgozhat.

-Néhány mondatban összefoglalva: miért válasszák a 2024/2025-ös tanévben beiratkozó leendő kisdiákok (illetve szüleik) Önöket? 

Intézményünkben korszerű körülmények között közvetítjük a keresztény értékeket. Nem pusztán ismeretátadásra törekszünk, hanem diákjainkat igyekszünk a jót elfogadó és azt közvetítő, teljes emberré nevelni.

-Iskolánk diákközössége 230 fő. Bodajk-Balinka-Bakonycsernye településekről iskolabusszal utazhatnak.

-Minden tantárgyat az előírt végzettséggel rendelkező pedagógus tanít, a szakos ellátottság 100 %-os.

-Az alsó tagozaton iskolaotthonos formában tanítjuk-neveljük a gyermekeket.

-Nagy hangsúlyt fektetünk a nyelvoktatásra. Iskolánkban az első osztályban, kiscsoportos bontásban megkezdődik az idegen nyelv tanítása. Diákjaink a német és az angol nyelv tanulása közül választhatnak. Felsős tanulóink számára mindkét idegen nyelv (német és angol) tanulását egyaránt biztosítjuk.

-Kiemelt területnek számít intézményünkben a számítástechnika oktatása is.

-Minden tantermünkben digitális táblák segítségével folyik az oktatás.

-Fontosnak tartjuk a lélek erősítése mellett a test edzését is. Iskolánk nagyméretű parkettás tornateremmel rendelkezik. Itt a testnevelés órákon kívül a délutáni sportszakkörökön mozoghatnak a gyerekek, valamint órarendbe építve úszásoktatáson, korcsolyaoktatáson vehetnek részt, ingyenesen. Minden tanulónk részére naponta tartunk testnevelés órát.

-2019.szeptemberére elkészült iskolánk új sportlétesítménye a Zrínyi utcában. Itt öltözőépület, szabvány méretű kézilabdapálya, kosár- és röplabdapálya, hatalmas játszóvár, kerti pavilonok, homokozók, pihenőpadok várják tanulóinkat a sport- és szabadidős foglalkozások ideje alatt.

-Iskolánk épületének jelentős bővítése zajlik, melynek eredményeképpen új, háromszintes épülettel gazdagodott intézményünk. A bővítményben tornahelyiség, szaktantermek várják a diákokat 2023. szeptember 1-jétől.

-Tanulóink részt vesznek az Egyházmegye iskolái által szervezett, valamint a városi iskolák által rendezett tanulmányi versenyeken. Megyei és országos versenyeknek is résztvevői vagyunk, ahol szintén jó teljesítményt nyújtanak tanulóink.

-A továbbtanulás terén kimagasló felvételi eredményekkel büszkélkedhet iskolánk. Ennek érdekében a 7. évfolyam II. félévétől a felvételi időpontjáig magyarból és matematikából felvételi előkészítőt tartunk számukra, órarendbe építve. A lelkiismeretes pedagógusaink munkájának köszönhetően az állami és az egyházi középiskolák felé is nyitva áll az út diákjaink előtt.

                                                                       Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Kimagasló felvételi eredményeink vannak – Beiskolázás a Szent Erzsébet Iskolában"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*