Nemzetközi versenyen került a legjobbak közé a móri kislány

Népszerű ajánlatok

/A képeken Nagy Napsugár – A jobb oldali képen edzőjével, Tehrani Lénával/

Ismét versenyzett a két tehetséges móri kislány, Nagy Villő és Nagy Napsugár.  Ahogy már írtuk, mindketten párbajtőrvívók, a székesfehérvári Honvéd Szondi SE versenyzői, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola tanulói.

December 1-én pénteken az Olimpici Párbajtőr Grand Prix  sorozat GP2 Szolnok – Szolnok Kupa nemzetközi versenyen álltak a pástra.

A 88 fős gyermek nemzetközi mezőnyben mindketten jól vívtak csoportjukban: Villő 6/6, Napsugár 6/5 győzelemmel jutott tovább.

A táblán Villő sajnos egy hatalmas testi erőfölényben (+30 cm, +30 kg) lévő román ellenfelet kapott, de így is csak 10/9-re maradt alul, hajszálon múlott…..végül a 34. helyen végzett.

Napsugár ellenben nagy  menetelésbe kezdett. A 16 közé jutásnál a korábbi Hajdúhadházon győztes vívót győzte le, majd magabiztos vívással jutott a legjobb nyolc közé.

A versenyt végül 8. helyen zárta.

Sikere értékét növeli, hogy  legjobb 8-ba csak budapesti vívók és két külföldi vívó jutott, a vidéket egyedüliként képviselte.

Vasárnap  a nagyobbak közt folytatódott a szolnoki verseny. Az Újonc Leány kategóriában Napsugár  csoportjában itt is 5-ből 4 asszót hozott.

Villő nehéz csoportban csak egy győzelemmel jutott tovább, így vívnia kellett a főtábláért.  A jóval idősebbek közt főtáblára jutott, és  a 63. helyen végzett.

Napsugár az újonc versenyt a nemzetközi mezőnyben 89 indulóból a 36. helyen zárta.

A lányok edzői Tehrani Léna és Kovács Lászlótudtuk meg a lányok édesanyjától, Nagyné Kalauz Diánától.

Írj Te először kommentet "Nemzetközi versenyen került a legjobbak közé a móri kislány"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*