Támogatásukat kérik a tehetséges móri kislányok

Népszerű ajánlatok

/A képeken balra Nagy Villő,  jobbra Nagy Napsugár/

Az elmúlt másfél évben többször olvashattak oldalainkon két tehetséges kislány  – Nagy Villő és Nagy Napsugár  – sikereiről, melyet az egyik legsikeresebb olimpiai sportágunkban, vívásban értek el. Mindketten párbajtőrvívók, a székesfehérvári Honvéd Szondi SE versenyzői.

Hogy milyen eredményeket értek el?

Ízelítő:  csapatban Országos Diákolimpia Bajnoki cím, Magyarország Vidékbajnoka cím,  egyéniben Országos Diákolimpián 2. hely, nemzetközi Olimpici GP versenyeken többször nyolc közé jutás…

A lányok Móron élnek, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola tanulói.  A család számára nem egyszerű minden kiadást fedezni, hisz a vívás drága sportág (felszerelések, fegyverek, utaztatás, szállás, edzésre járás…).

Ez komoly anyagi megterhelést  jelent a családnak! – tudtuk meg a lányok édesanyjától, Nagyné Kalauz Diánától.

Elmondta, hogy férjével jelenleg öt kiskorú gyermeküket nevelik. Napsugár és Villő 6 éve kezdtek vívni. Villő alig 5, Napsugár 6,5 éves volt akkor. Azóta életük részévé vált a vívás. Balatonfüreden kezdték, majd hamar kitűntek tehetségükkel, ezért fejlődésük érdekében 2021-ben úgy döntött a család, hogy Székesfehérvár közelébe – Mórra – költöznek.

Mindkét szülő dolgozik, munkájuk mellett biztosítják gyermekeik életének logisztikáját és a lányok heti 3 edzését, versenyeztetését. Nagyszülők sajnos nincsenek, akik besegíthetnének.

A szülők mindent megtesznek, hogy kellő támogatást adjanak gyermekeik számára. A két kislány sokszor önmaguk vállalják, hogy lemondanak egyes dolgokról, a testvéreik érdekében.

Villő és Napsugár  támogatását a Tehetség Esély Alapítvány vállalta fel. A lányok ezen az alapítványon keresztül támogathatók.

 Az alábbi hivatkozás  közvetlenül Villő és Napsugár támogatói felületét jeleníti meg:

https://tehetsegesely.hu/kids/nagy-nanetta-napsugar-es-nagy-villo/

Az alapítvány fő céljamint honlapjukon írjákaz, hogy olyan fiatalokat támogathassanak, akik tehetségesnek bizonyulnak akár a sport, a zene, a tudományok vagy a művészetek területén. Az alapítványt magánvagyonból hozták létre, de a cél nagysága miatt nagy szeretettel várják azokat a segíteni szándékozókat, akik akár anyagi, tárgyi vagy egyéb támogatásukkal, akár önkéntes segítségükkel szeretnének hozzájárulni a szárnyaikat szerényebb körülmények között bontogató ifjak megsegítéséhez.

ITT bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással is támogathatják a két móri lányt:

https://tehetsegesely.hu/kids/nagy-nanetta-napsugar-es-nagy-villo/

A Tehetség Esély Alapítvány közvetítésével eddig 75.000.- Ft támogatásban részesültek a lányok. Ez két párbajtőr beszerzését tette lehetővé, aminek nagyon örültek.

Arra kérik az olvasókat, hogy lehetőségeik szerint támogassák a két ifjú sportolót céljaik elérésében, hisz sikereikre a móriak (de mások is) is büszkék lehetnek!

A képen Villő és Napsugár egymás ellen vív

Fotók: Nagyné Kalauz Diána

Írj Te először kommentet "Támogatásukat kérik a tehetséges móri kislányok"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*