Ezerjó-fiút köszöntöttek Móron (+Képek)

Népszerű ajánlatok

/A képen Kovács Konor és szülei – Fotó: Nagy Pál/

Évszázadokkal ezelőtt nagyon népszerű volt a móri bor  Bécsben, sokat szállítottak oda a kereskedők. A Habsburg uralkodócsalád is számtalanszor rendelt ebből a nemes nedűből – merthogy ők hittek a Móri Ezerjó fiúnemző erejében!

Ez a történet volt az alapja annak, hogy a móri Borbarát Hölgyek Egyesülete hagyományt teremtett az “Ezerjó-fiú” avatással, egyben közös koccintásra hívják ilyenkor az érdeklődőket a Lamberg-kastély parkjába, a Kútház előtt álló Puttó (Bukfencező angyal) szoborhoz minden évben.

Idén is így volt ez, immár tizennegyedik alkalommal.

Megjelentek a vendégként városunkban tartózkodó borrendek és borbarát hölgyek képviselői;  Törő Gábor országgyűlési képviselő; Fett Krisztián alpolgármester;  Acsai Sándor karnagy, Mór új díszpolgára;  Négele Dóra, az újonnan megválasztott móri borkirálynő, és dr. Horváth Éva aljegyző.

Részt vett az ünnepségen több korábbi móri korábbi borkirálynő, eljöttek a korábbi évek ezerjó-fiúi, és természetesen a “főszereplő” apróság a családjával.

Bäcker Zsuzsanna, a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke és Törő Gábor  köszöntő szavai után rövid műsor következett: közreműködtek a Pászti Miklós AMI kürtösei, Förhétz Sándorné borbarát hölgy verset mondott, a Liederkreiss Kamarakórus pedig néhány dalt adott elő.

Az idei Ezerjó-fiú Kovács Konor lett.

Neki  (valamint szüleinek, Kovács-Szailer Enikőnek  és Kovács Péternek) adták át az ajándékokat, melyek közül nem hiányozhatott egy palack jóféle itóka, ami idén a Frey Pince 2022-es ezerjója lett. Ez a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének zászlósbora.

A szülőktől megtudtam, hogy kisfiuk június 17-én született 3510 grammal és 53 cm-el. Az édesanya egyébként banki tanácsadóként, az édesapa pedig gépkocsivezetőként dolgozik.

Hogy mennyi szerepe volt a bornak és mennyi az ifjú párnak abban, hogy a Móri Ezerjó tavaly őszi fogyasztása után fiúk szülessen?  Nos, ez valószínűleg sosem fog kiderülni…

Ezt követően a jelenlévőket meghívták egy pohár borra – melyet a Puttó szoborból fakasztottak -,  és némi harapnivalóra.

 

                                                           Nagy Pál

A korábbi évek Ezerjó-fiúi

Az ajándékok átadása

Az idei borkirálynő, udvarhölgyei, és a leköszönő borkirálynő

A résztvevők egy csoportja

Fotók: Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Ezerjó-fiút köszöntöttek Móron (+Képek)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*