Fenyves Péter polgármester közleménye akkumulátor újrahasznosító üzem ügyében

Népszerű ajánlatok

/A képen a Köztársaság tér és a Szent István tér, háttérben a Polgármesteri Hivatal – Fotó: Nagy Pál/

Az elmúlt időszakban sok híresztelés kapott szárnyra Móron (valamint különböző helyi Facebook csoportokban) arról, hogy állítólag akkumulátor feldolgozó/hasznosító/megsemmisítő gyár létesülne a városban. Többen ennek pontos helyét is tudni vélték/vélik az egykori  “Csőgyár” területén, az ESAB helyén (mások pedig egyéb helyszínt jelöltek meg a településen kívül…).  A Móri Városvédő és Szépítő Egyesület online petíciót indított azért, hogy ne létesüljön ilyen üzem.

A témával kapcsolatban Fenyves Péter polgármester ma délelőtt az alábbiakat írta Facebook oldalán – szöveghűen idézzük közleményét:

„TÁJÉKOZTATÓ AKKUMULÁTOR FELDOLGOZÓ ÚJRAHASZNOSÍTÓ ÜZEM ÜGYÉBEN

Tisztelt Móri Polgárok!

2023. június 28-án a Polgármesteri Hivatalban fogadtam az akkumulátorok újrahasznosításával foglalkozó cég képviselőjét. Tájékoztattak arról, hogy vizsgálják az ESAB területét és meglévő gyártó csarnokát, mint potenciális befektetési lehetőséget. Jelezték, hogy megkezdik a gyár tulajdonosaival egy esetleges vásárlás vagy bérbevétel lehetőségét. Tájékoztatást kértek a munkaerő piaci helyzetről, amire válaszul jeleztem, hogy városunkban és Fejér Vármegyében általában munkaerőhiány van.

A tárgyalás végeztével nyomatékosan kértem, hogy a tárgyalások fejleményeiről tájékoztatást adni szíveskedjenek. Egy hónap elteltével levéllel fordultam az érintett céghez és kértem tájékoztatást a tárgyalás állásáról, válaszul az alábbi tájékoztatást adták 2023. július 26-án:

„Jelenleg is zajlanak a tárgyalások a két cég között és cégünk várhatóan megkezdi a technikai átvilágítását a területnek augusztusban. Ennek eredményeit figyelembe véve várhatóan az ősz folyamán fog a cég döntést hozni a vétellel kapcsolatban. Kérésének eleget téve a további fejleményekkel kapcsolatban is keresni fogjuk Önt.”

A fenti levélváltást követően az eltelt időszakban újabb tájékoztatás önkormányzatunkhoz nem érkezett.

A Városvédő és Szépítő Egyesület 2023. augusztus 30-án felhívást intézett a képviselő testülethez, ami petíció formájában érkezett. A Városvédő Egyesület által hozott döntésről hivatalos határozatot nem kaptam. A határozat megérkezését követően a képviselő testület elé tárgyalásra beterjesztem az ügyet. Az üzem létesítésével kapcsolatban a Városvédő és Szépítő Egyesület oszlopos tagját, Hunorfi Istvánt, kérésére az alábbi időpontokban tájékoztattam az ügy állásáról:

2023. 07. 31-én 2 alkalommal

2023. 08. 08-án 2 alkalommal

Mór Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal rájuk vonatkozó törvények és jogszabályok betartásával végzi munkáját és mindet megtesz annak érdekében, hogy környezetvédelem ügyét polgáraink védelme érdekében képviselje.

Tisztelettel:

Fenyves Péter

Polgármester  “

Írj Te először kommentet "Fenyves Péter polgármester közleménye akkumulátor újrahasznosító üzem ügyében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*