“Városi aktív természet” – Lezárult a móri projekt

Népszerű ajánlatok

/A Látóhegyi-tavak egy korábbi képen – Forrás: Facebook/Mór Petőfi Horgászegyesület/

Fenesi András, a Mór Városi Önkormányzat kommunikációs referense az alábbiakról tájékoztatott bennünket:

“Mór Városi Önkormányzat sikeresen pályázott, hogy megvalósítsa a „Városi aktív természet: teljesítménytúrák és aktív szabadidős témanapok megrendezése, valamint közösségi események megrendezéséhez szükséges háttér-infrastruktúra fejlesztése Móron” TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01704– című projektjét, melyre 100 %-os támogatási arányt megítélő döntés született, a város 7,42 millió Forint európai uniós támogatás segítségével valósíthatta meg közösségfejlesztő programsorozatát 2022-2023 években.

Sikeresen befejeződött a „Városi aktív természet: teljesítménytúrák és aktív szabadidős témanapok megrendezése, valamint közösségi események megrendezéséhez szükséges háttér-infrastruktúra fejlesztése Móron” című projekt, mely a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Kiemelt cél volt a helyi kötődés kialakítása egy lokálpatrióta szellemiséget megteremtve. Fontos volt, hogy a városi és városrészi szinten is összefogó, aktív közösség alakuljon ki a testvérvárosok és civil szervezetek bevonásával.

A program során megvalósult közösségi terek fizikai rehabilitációja, mely fejlesztéssel a környezetminőség javításával, a település vonzerejét tudta Mór növelni.

Elkészült a Vizi világ tanösvény a Látóhegyi tavak körül melyhez kötődően ismeretterjesztő rendezvényeken vehettek részt iskolai csoportok és több alkalommal volt teljesítménytúra.

Az események lebonyolításához szükségesen egy mobil színpadot vásárolt a város.

A fejlesztések érdemben járulnak hozzá a város eddigi kedvezőtlen általános megítélésének („image”) megváltoztatásához, ezzel növelve a település vonzerejét mind a vállalkozások mind a betelepülő (képzett) munkaerő számára.

A projektről bővebb információt a www.mor2020.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők” – fejeződik be a közlemény.

Írj Te először kommentet "“Városi aktív természet” – Lezárult a móri projekt"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*