84 balesetben 17-en sérültek meg a múlt héten Fejérben

Népszerű ajánlatok

/A kép a sárkeresztesi balesetnél készült – Fotó: Police.hu/

Egy hét alatt 16 személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyből három esetben ittas volt az okozó jármű vezetője.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten 84 közúti közlekedési baleset történt, melyből 68 anyagi kárral végződött, míg további 16 személyi sérüléssel járt. Ezekben az esetekben 9-en súlyosan, 18-an pedig könnyebben sérültek meg. A balesetek legfőbb oka továbbra is a sebességtúllépés és a kanyarodás szabályainak megsértése volt. Az említett esetek kapcsán a rendőrök 3 alkalommal intézkedtek olyan járművezetőkkel szemben, akik a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak, és balesetet okoztak.

Sárkeresztes külterületén, a 8203-as számú úton Moha felől közlekedett személygépjárművel egy 33 éves verebi férfi. Haladása során, a 81-es számú főút kereszteződéséhez érve az ott kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva halad a kereszteződésbe, ahol összeütközött a Székesfehérvár felé szabályosan közlekedő autóval. A balesettel összefüggésben a vétlen járművezető megsérült. Az eset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Székesfehérváron, a 8-as számú főúton a 63-as számú főút felé közlekedett autóval egy 37 éves soproni lakos 2023. július 8-án késő este. Haladása során az adott útszakaszra megengedett 60 km/h sebességhatárt jelentős túllépte, melynek következtében a körforgalomhoz érve elvesztette uralmát a jármű felett, és a körforgalom belső körívén található útpadkának ütközött, majd a közlekedési csomópont közepén állt meg. A baleset során a soproni férfi az elsődleges orvosi adatok szerint súlyosan, míg utasa, egy 36 éves tatabányai férfi könnyebben sérült meg. A helyszíni intézkedés során megállapítást nyert, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek az egyenruhások – tájékoztatott bennünket a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Írj Te először kommentet "84 balesetben 17-en sérültek meg a múlt héten Fejérben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*