Közösségi házat avattak Kincsesbányán

Népszerű ajánlatok

/MTI fotó/Bodnár Boglárka/

A Magyar Távirati Iroda közleménye:

Minden meglévő közösség kincse egy-egy településnek – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Fejér vármegyei Kincsesbányán, a Rákhegyi Közösségi Ház pénteki avatóünnepségén.

Gyopáros Alpár hangsúlyozta, hogy a legkisebb magyar településeknek is van éltető ereje, ezeknek az erőforrása pedig nem a polgármester vagy az országgyűlési képviselő, hanem a helyi közösségek. Úgy vélte, ahol a közösségek összefognak, dolgoznak egymásért, a településükért, az teremtő erőként jelenik meg.

A kormánybiztos rámutatott, hogy a Magyar Falu Program pályázati kiírásai a kistelepülések javaslatai alapján születnek, “nem Brüsszelben és Budapesten, hanem helyben mondják meg, mire van szükségük”. Többek között Kincsesbánya is jelezte, hogy egy-egy elhanyagolt ingatlan sokat ront a településképen, ezért azokat megvásárolva, felújítva közösségi funkciót adnának az érintett épületeknek. Így született meg a község legújabb közösségi színtere, amelyhez a kormány 45 millió forintot biztosított.

Törő Gábor a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Magyar Falu Programban elnyert források élhetőbbé tették Kincsesbányát. Reményét fejezte ki, hogy a nehéz körülmények ellenére további pályázati lehetőségek nyílnak meg a közeljövőben.

Murányi Marianna polgármester felidézte, hogy három nyertes pályázat segítségével tudták előbb megvásárolni, majd felújítani a korabeli épületet. Mint elmondta, egy nagy hiányt sikerült pótolnia az önkormányzatnak, hiszen évtizedek óta kiváló közössége van a településrésznek, és végre méltó módon tudnak együtt lenni, ünnepelni.

Jelezte, hogy nyáron több alkotótábor lesz a házban, illetve baráti társaságok is jelezték, szívesen töltenének időt a közösségi házban.

(MTI)

/MTI fotó/Bodnár Boglárka/

Írj Te először kommentet "Közösségi házat avattak Kincsesbányán"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*