1,664 milliárdos EU-s támogatásból újítanak fel két móri útszakaszt

Népszerű ajánlatok

/Dózsa Gy. utca korábbi képen – Fotó: Nagy Pál/

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Fejér vármegyében a TOP-1.3.1-15-FE1-2021-00003 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Fejér megyében III.” című projektet. A projekt részeként megújul a 8127-es jelű Mór – Kocs összekötő út 0,7 kilométeres szakasza. A projektet a társaság bruttó 1,664 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 0,7 kilométeren újul meg a 8127-es jelű út 1+457,8 és 2+187,58 kilométerszelvények közötti szakasza. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 60 napot vesz igénybe.

A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését – tájékoztatott bennünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

(A fenti útszakasz a Dózsa György utcában van – a szerk.)

A projekt másik, jelenleg folyó móri útfelújításáról pár nappal ezelőtt itt írtunk:

Megújul a 8216-os út 1,8 km-es szakasza Móron

Írj Te először kommentet "1,664 milliárdos EU-s támogatásból újítanak fel két móri útszakaszt"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*