Megújul a 8216-os út 1,8 km-es szakasza Móron

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció/

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Fejér vármegyében a TOP-1.3.1-15-FE1-2021-00003 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Fejér megyében III.” című projektet. A projekt részeként megújul a 8216-os jelű Zirc – Mór összekötő út 1,8 kilométeres szakasza. A projektet a társaság bruttó 1,664 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,8 kilométeren újul meg a 8216-os jelű út 31+410 és 33+240 kilométerszelvények közötti szakasza.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 90 napot vesz igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül.

Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését – tájékoztatott bennünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

Erről korábban itt írtunk:

Útfelújítás kezdődik Móron

Itt is írtunk róla még korábban:

Még idén megújulhat a 8216-os út móri szakasza

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*