A móri gyógyszertárak ügyeleti rendje a húsvéti hosszú hétvégén

Népszerű ajánlatok

Április 7-én, nagypénteken, április 9-én, húsvétvasárnap és április 10-én, húsvéthétfőn kizárólag a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, április 8-án, nagyszombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.

Tudatták: a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti/készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját.

Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról településenként vagy vármegyénként az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni, az www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso oldalon.

A hatóság felhívta a lakosság figyelmét arra, az ünnepnapok torlódása miatt kiemelt fontosságú, hogy a rendszeresen alkalmazott gyógyszereket, valamint a váratlan egészségi helyzeteket enyhítő készítményeket mindenki időben beszerezze.

-MTI-

A móri gyógyszertárak ügyeleti rendje:

 

Írj Te először kommentet "A móri gyógyszertárak ügyeleti rendje a húsvéti hosszú hétvégén"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*